Platenmaatschappij Universal schrapt 21 banen Platenmaatschappij Universal schrapt 21 banen

Besluit maakt deel uit van internationale reorganisatie

, Atze de Vrieze

Platenmaatschappij Universal schrapt 21 banen

Besluit maakt deel uit van internationale reorganisatie

Atze de Vrieze ,

Bij Universal Music Nederland in Baarn verdwijnen 21 banen. Dat heeft de platenmaatschappij zojuist bekend gemaakt. Het besluit maakt deel uit van een internationaal pakket aan maatregelen, dat de platenmaatschappij klaar moet stomen voor de toekomst.

Besluit maakt deel uit van internationale reorganisatie

Bij Universal Music Nederland in Baarn verdwijnen 21 banen. Dat heeft de platenmaatschappij zojuist bekend gemaakt. Het besluit maakt deel uit van een internationaal pakket aan maatregelen, dat de muziekmaatschappij klaar moet stomen voor de toekomst. Dat is nodig in de veranderende markt, waarin de omzet sterk afneemt, verklaart het bedrijf. “Universal Music Group is derhalve noodgedwongen bezig met het rationaliseren, consolideren en outsourcen van bedrijfsprocessen, teneinde kostenbesparingen te kunnen doorvoeren en flexibeler en efficiënter te kunnen ondernemen.”

De medewerkers van het bedrijf zijn vanochtend ingelicht over de reorganisatie. Waar de ontslagen precies vallen is niet bekend gemaakt. Hoeveel gedwongen ontslagen er vallen is ook niet bekend. Wel maakt Universal bekend dat inmiddels een sociaal plan opgesteld is voor mensen wiens baan verdwijnt. Bij Universal is op dit moment niemand beschikbaar voor verdere toelichting.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12