Over vijf dagen nieuw Radiohead album Over vijf dagen nieuw Radiohead album

The King of Limbs mogelijk ook fysiek al snel in winkels

, Erik Zwennes

Over vijf dagen nieuw Radiohead album

The King of Limbs mogelijk ook fysiek al snel in winkels

Erik Zwennes ,

De geruchten deden al een tijdje de ronde, maar nu bevestigt de band het zelf: Radiohead brengt nog deze week een nieuw album uit. The King of Limbs is vanaf zaterdag 19 februari voor zeven euro als mp3 te downloaden vanaf een speciale website. Rob Gruschke van Beggars, onder meer de Nederlandse distributeur van Radiohead’s label XL, vermoedt dat een fysieke release tevens snel in de winkel zal liggen.

The King of Limbs mogelijk ook fysiek al snel in winkels

De geruchten deden al een tijdje de ronde, maar nu bevestigt de band het zelf: Radiohead brengt nog deze week een nieuw album uit. The King of Limbs is vanaf zaterdag 19 februari voor zeven euro als mp3 te downloaden vanaf een speciale website. Rob Gruschke van Beggars, onder meer de Nederlandse distributeur van Radiohead’s label XL, laat weten dat er snel meer duidelijk wordt. “Donderdag gaan mensen van alle wereldwijde XL kantoren naar Parijs voor een meeting over de release.”

Update: het management van de band laat via een persbericht weten dat de 'normale' fysieke release op 28 maart plaats vindt via XL.

De release van het achtste studioalbum van Radiohead vindt wederom op een eigen wijze plaats. Nadat In Rainbows eind 2007 een spontane digitale release kende zonder label - pas na enkele maanden gevolgd door een fysieke release via XL - doet de band het ditmaal in samenspraak met XL. The King of Limbs is zoals gezegd vanaf zaterdag 19 februari te downloaden. Voor vier euro meer heb je het album in wav-formaat. Een opvallende stap daar de band in 2007 nog enkel lage kwaliteit mp3’s aanbood. 

Tevens kondigt de band via de speciale website aan dat de plaat als zogenaamd ‘newspaper album’ verschijnt. Het lijkt een knipoog naar onder meer Prince en Madness die hun albums weggaven via kranten. In Nederland deed Trijntje Oosterhuis dit onlangs. In het geval Radiohead betekent dat overigens dat de plaat vanaf 9 mei fysiek op de deurmat ligt als special edition met ‘diverse pagina’s artwork en 625 kleine werkjes in een kleurrijk afbreekbaar-plastic map.’

Rob Gruschke vermoedt dat een normale fysieke release al eerder in de winkels ligt, maar moet hier nog over worden ingelicht. “Voor mij is ook alles nieuw. Ik kan in ieder geval bevestigen dat er een fysieke release plaats zal vinden in Nederland. Donderdag horen we waarschijnlijk hoe en wanneer.” In Rainbows, het laatste studioalbum van Radiohead is inmiddels in Nederland ‘ruim goud’. Dit betekent dat er meer dan 25.000 exemplaren van zijn verkocht naast de digitale rush-release in 2007.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12