Nieuw album I Am Oak in mei Nieuw album I Am Oak in mei

Misschien zelfs tweede plaat in het najaar

, Atze de Vrieze

Nieuw album I Am Oak in mei

Misschien zelfs tweede plaat in het najaar

Atze de Vrieze ,

Koud een jaar na het verschijnen van On Claws komt folkband I Am Oak met een nieuw album: Oasem. Het verschijnt in mei en mag net als het eerste album beschouwd worden als een verkapte soloplaat van frontman Thijs Kuijken. De band blijft niet werkloos achter: er wordt gewerkt aan nog een album, dat op zijn vroegst in het najaar uitkomt.

Misschien zelfs tweede plaat in het najaar

Koud een jaar na het verschijnen van On Claws komt folkband I Am Oak met een nieuw album: Oasem. Het verschijnt in mei en mag net als het eerste album beschouwd worden als een verkapte soloplaat van frontman Thijs Kuijken. “Ik heb het afgelopen jaar vrijaf genomen van mijn studie om me volop met mijn muziek bezig te houden. We hebben veel gespeeld, maar ik heb ook genoeg tijd gehad om nieuwe muziek te schrijven en op te nemen. Oasem is Brabants dialect voor adem. Je spreekt het uit als awesome, overweldigend. Dat is het centrale thema van het album.”

Voor het nieuwe album greep Kuijken naar andere instrumenten dan op On Claws. “In de meeste liedjes vormen toetsen de basis, aangevuld met elektrische gitaar, bas en drums. Het zal misschien ietsjes harder zijn dan On Claws, maar het blijft nog altijd heel laid back.” Voor Oasem deed Kuijken dus geen beroep op zijn band, dat deed hij wel voor een ander album, dat ook al bijna af is. “Het zou kunnen dat ook dat dit jaar uitkomt, in het najaar, maar ik hou nog een slag om de arm. Het is nog niet helemaal af.”

5 maart geeft I Am Oak nog een laatste show in thuishonk EKKO in Utrecht, daarna trekt de band zich even terug. Niet alleen om op adem te komen voor het volgende album. “Mijn jaartje vrij zit er weer op”, zegt Kuijken. “Nu wil ik graag snel mijn studie afmaken. Ik moet nog ongeveer een halfjaar. Rond de release zullen we dan ook alleen een korte tour plannen, zes of zeven shows. Na de zomer gaan we weer veel spelen.” 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12