Lola da Musica: The White Stripes Lola da Musica: The White Stripes

Garageblues stadionband uit Detroit uit elkaar

, Atze de Vrieze

Lola da Musica: The White Stripes

Garageblues stadionband uit Detroit uit elkaar

Atze de Vrieze ,

Ze maakten al een tijdje geen muziek meer, maar gisteren ging de kogel definitief door de kerk: The White Stripes zijn niet meer. “It is for a myriad of reasons, but mostly to preserve What is beautiful and special about the band and have it stay that way.” Als eerbetoon aan een van de meest toonaangevende bands van de laatste jaren kun je op 3VOOR12TV kijken naar een aflevering van Lola Da Musica.

Garageblues stadionband uit Detroit uit elkaar

Ze maakten al een tijdje geen muziek meer, maar gisteren ging de kogel definitief door de kerk: The White Stripes zijn niet meer. Geen artistieke meningsverschillen, ook geen gezondheidsproblemen, zo laat de band in een officieel statement weten. “It is for a myriad of reasons, but mostly to preserve What is beautiful and special about the band and have it stay that way.” Als eerbetoon aan een van de meest toonaangevende bands van de laatste jaren kun je op 3VOOR12TV kijken naar een aflevering van Lola Da Musica uit de begindagen van hun carrière.

Een drummer en een gitarist. Meer was het niet. En niet eens een strakke drummer, maar de charmant rammelende Meg White. Toch groeide de band, geleid door gitarist en songschrijver Jack White uit tot een van de meest toonaangevende bands van het decennium. In 2004 sloot de band zelfs Lowlands af. De laatste jaren stortte Jack White zich in verschillende zijprojecten, die gaandeweg belangrijker leken dan The White Stripes. Met The Raconteurs (met Brendan Benson en leden van The Greenhornes) flirtte hij met classic rock uit de jaren zeventig, maar ook met jamband The Dead Weather (met o.a. Alison Mosshart van The Kills) maakte hij alweer twee albums. De VPRO zocht het duo op in Detroit.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12