Live At Westerpark reeks vrijwel zeker afgelast Live At Westerpark reeks vrijwel zeker afgelast

Mojo: "Alle artiesten hebben één voor één afgezegd"

, Ingmar Griffioen

Live At Westerpark reeks vrijwel zeker afgelast

Mojo: "Alle artiesten hebben één voor één afgezegd"

Ingmar Griffioen ,

Geen Live At Westerpark deze zomer, zo lijkt het. Mojo acht de kans op een nieuwe concertreeks met openluchtconcerten in het Amsterdamse Westerpark nihil. "We denken niet dat het doorgaat. Alle artiesten waar we mee bezig waren, hebben één voor één afgezegd", vertelt de woordvoerder. Live At Westerpark stond sinds 2007 op de kalender en vorig jaar verkocht Anouk nog tweemaal alle 18.000 kaarten uit.

Mojo: "Alle artiesten hebben één voor één afgezegd"

Geen Live At Westerpark deze zomer. Mojo houdt nog een slag om de arm, maar acht de kans op een nieuwe concertreeks met openluchtconcerten in het Amsterdamse Westerpark uiterst klein. "We denken niet dat het doorgaat. Alle artiesten waar we mee bezig waren, hebben één voor één afgezegd", vertelt woordvoerder Marjanne Manders. "We zitten nu al eind februari en dan moet je realistisch zijn: de kans dat het gaat lukken is nihil."

Live At Westerpark stond sinds 2007 op de kalender met artiesten als Radiohead, REM, Björk, James Morrisson, John Legend, Lenny Kravitz en Leonard Cohen. Vorig jaar leek Mojo al moeite te hebben met het vinden van buitenlandse headliners en rustte de line-up op Faithless, tweemaal Anouk en tweemaal Marco Borsato. Niettemin verkocht Anouk, na één keer in 2009, in 2010 weer tweemaal alle 18.000 kaarten voor Live At Westerpark uit.

Volgens Manders heeft Mojo vooral internationale artiesten benaderd. "De ene wilde niet in de openlucht optreden en voor anderen waren de data het probleem. We moeten toch een aantal écht grote namen hebben die vijftien- tot achttienduizend mensen trekken, die hele productie opzetten voor één of twee concerten is niet haalbaar." Manders verweert zich tegen kritiek op de programmering van vorig jaar. "Wat mensen niet begrijpen is dat wij afhankelijk zijn van welke artiesten op tour gaan en ook nog in die periode."

Als reden voor het vermoedelijk niet doorgaan wijst Manders op twee factoren: "Er zijn minder artiesten op tour en we zitten met Pinkpop dat dit jaar later valt. Die artiesten kunnen ook op Pinkpop spelen." Mojo mikte dit jaar op een reeks vanaf de derde week van juni tot de eerste weken van juli. "We wilden nog graag voor 1 juli in verband met de BTW-verhoging." Mojo heeft de hoop op een nieuwe concertreeks nog niet helemaal opgegeven. "We zijn nog steeds bezig en houden de opties open, mochten er alsnog artiesten bevestigen. Maar we hebben al wel laten weten dat het waarschijnlijk niet gaat lukken."

Vorig jaar signaleerde Mojo al een inzakkende concertmarkt. Toen organiseerde het bedrijf tot 35% minder concerten en voor het eerst geen stadionconcert. Mojo gaf dat ook als reden voor het ontslag van elf medewerkers en een grote reorganisatie.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12