Laatste programma-toevoegingen en blokkenschema 5 Days Off Laatste programma-toevoegingen en blokkenschema 5 Days Off

Zondagnacht geen programma in Paradiso

, Jochem Boom

Laatste programma-toevoegingen en blokkenschema 5 Days Off

Zondagnacht geen programma in Paradiso

Jochem Boom ,

Over anderhalve week begint weer het 5 Days Off festival. Het dancefestival bezet vijf nachten lang de zalen van Paradiso en de Melkweg. De line up was al bekend, maar vandaag kwamen ook het blokkenschema en programmaboekje online.

Zondagnacht geen programma in Paradiso

De line up was al bekend, maar vandaag kwamen ook het blokkenschema en programmaboekje van 5 Days Off online. Het festival begint woensdag 2 maart. Het dancefestival bezet vijf nachten lang de zalen van Paradiso en de Melkweg. Woensdag opent Paradiso om half acht als eerste haar deuren. 

Directeur Daan Spoek lijkt alles onder controle te hebben. Niet zo gek, want met de kaartverkoop gaat het ook dit jaar goed. “De woensdagavond met de Jeugd van Tegenwoordig en de donderdagnacht met 2 Many DJ’s zijn al uitverkocht. Verder zullen sowieso de passe-partouts en de DMZ presents nacht op vrijdag uitverkopen.”

Het programma kent een opmerkelijk gat: op zondag is dit jaar niets te doen in Paradiso. “Helaas is er voor die dag niet het juiste aanbod. We willen altijd kwaliteit leveren en het moet ook nog bij het festival passen. Daarnaast is de vraag of de acts die wel kunnen Paradiso wel vullen. We hebben heel veel opties bekeken, maar uiteindelijk kregen we het niet voor elkaar om een goed programma neer te zetten."

Je zou een gebrek aan programma al snel kunnen koppelen aan de staat van de dansmuziek, maar daar ziet Spoek geen verband. “We hebben wel vaker besloten om één van de zalen een avond niet te gebruiken. Dat zegt niets over hoe het met het festival of met de dansmuziek gaat.”

Van het samengestelde programma kijkt Daan Spoek vooral naar twee dingen erg uit. “Ik ben erg trots dat we op het laatste moment nog Lone hebben kunnen strikken voor het cinesonic project. Lone gaat de soundtrack maken voor de avant-garde film Die Abenteuer des Prinzen Achmed van Lotte Reiniger. Een stuk van 66 minuten, wat net zo lang zal zijn als de film. Verder kijk ik uit naar DJ Koze en Isolee op donderdag in de Melkweg. Ik hou gewoon erg van de muziek die zij maken.”

Het programma krijgt nog een paar laatste toevoegingen. Boemklatsch krijgt een plek op 2 maart naast o.a. Rusko en Zwart Licht. The Twelves komt niet. Lil’Vic, KC the Funkaholic, Beesmunt Soundsystem, DJ Arnold en Dans le Rock worden ook toegevoegd.

5 Days Off begint volgende week woensdag. Bekijk hier het blokkenschema en check de speciale 5 Days Off luisterpaal bij 3VOOR12.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12