La Boutique Fantastique onder de hoede van Kytopia La Boutique Fantastique onder de hoede van Kytopia

"Het draait alleen om muziek, verder geen bullshit"

, Tamara Jansen

La Boutique Fantastique onder de hoede van Kytopia

"Het draait alleen om muziek, verder geen bullshit"

Tamara Jansen ,

De vijftiende Hollandse Nieuwe is online en we kunnen weer kennismaken met twintig verschillende acts. Een daarvan is La Boutique Fantastique. In maart komt het debuutalbum uit onder het label van Colin Benders, alias Kyteman.

"Het draait alleen om muziek, verder geen bullshit"

De vijftiende Hollandse Nieuwe is online en we kunnen weer kennismaken met twintig verschillende acts. Een daarvan is La Boutique Fantastique, opgericht door het duo Tymen Bergman en Maurits Goossens. Colin Benders, alias Kyteman, is muzikaal niet betrokken geweest bij het maken van de plaat, maar was zo onder de indruk dat La Boutique Fatastique de eerste act is die een album uitbrengt onder zijn label Kytopia. In maart komt het debuutalbum uit. Maurits Goossens vertelt hoe het album tot stand is gekomen en wat er de komende tijd gaat gebeuren.

  "Samen met Tymen besloot ik La Boutique Fantastique te beginnen. Echt omschrijven kan ik de muziek niet. Het is een grote mengelmoes. Soul, hiphop, circus, chansons, alles komt wel voorbij. We maken al twaalf jaar muziek. We hebben al veel materiaal opgenomen in onze eigen studio.  Produceren, componeren, mixen, alles deden we zelf. Op een gegeven moment was de plaat af zijn we begonnen met een liveshow ongeveer een jaar geleden. Het plan was om het album ook zelf uit te brengen. Het was zelfs al gedrukt."

Tot het moment dat beiden heren besloten om langs te gaan bij Colin Benders: "Tymen ging ’s middags, ik ’s avonds. Colin was heel erg onder de indruk. Hij vond het heftige en fijne muziek en nodigde ons uit om in te trekken in een van zijn studio’s. We hebben wel vaker met labels rond de tafel gezeten, maar dit was anders. Hier voelen wij ons thuis. We hebben onze studio verhuisd en sinds dat moment is Kytopia ons onderkomen. Het voelt heel goed. Iedereen is betrokken. Het is puur, het draait alleen om de muziek. Verder geen bullshit. Dit maakt de sfeer zo goed."

20 maart presenteert La Boutique Fantastique het gelijknamige debuutalbum in Tivoli de Helling. De heren zullen groots optreden. Er zullen zo’n twaalf man op het podium staan, met onder andere blazers en strijkers. Na de release, op de eerste dag van de lente, hopen de heren veel te kunnen optreden. Daarnaast blijven ze ook doorgaan met opnemen. "We hebben nog heel veel materiaal op de plank liggen, die we graag willen gebruiken voor onze volgende platen, maar eerst even genieten van deze."


Het debuutalbum van La Boutique Fantastique wordt op 20 maart gepresenteerd in Tivoli de Helling. 

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12