Kalibwoy komt pas met album als hij de HMH kan vullen Kalibwoy komt pas met album als hij de HMH kan vullen

Shows in voorprogramma Nas & Damian Marley en Frans festival in het vooruitzicht

, Jochem Boom

Kalibwoy komt pas met album als hij de HMH kan vullen

Shows in voorprogramma Nas & Damian Marley en Frans festival in het vooruitzicht

Jochem Boom ,

Kalibwoy won in december de Grote Prijs van Nederland in de categorie hip-hop. Afgelopen weekend was zijn nieuwe mixtape Frastration voor het eerst verkrijgbaar tijdens zijn show op het Amsterdam Reggae Festival In de Heineken Music Hall.

Shows in voorprogramma Nas & Damian Marley en Frans festival in het vooruitzicht

Met Grote Prijs winnaar Kalibwoy is het vanaf december voor de wind gegaan. Hij speelde een aantal kleine shows en presenteerde zichzelf tijdens de Grote Prijs showcase op Eurosonic in Groningen. Ook bracht hij dit weekend een nieuwe mixtape genaamd Frastration uit. Frastration is deze week alleen nog fysiek 'op straat' te krijgen. Pas volgende week komt de mixtape online te staan.

"Het was echt druk de afgelopen tijd. Na de Grote Prijs heb ik nog wat kleine optredens gedaan. En in januari speelde ik natuurlijk op Eurosonic. Ik was vereerd dat ik daar via de Grote Prijs kon spelen. Het gaat echt goed nu. Ik sta binnenkort in het voorprogramma van Nas & Damian Marley, in juli speel ik in Frankrijk op een festival en mijn nieuwe mixtape is net uit. En er staat natuurlijk nog veel meer op de agenda."

"De mixtape is positief ontvangen, ik heb hem eerst ouderwets op straat uitgedeeld. Dat werkt beter. Volgende week komt hij ook online te staan. Ik durf zo te zeggen dat ik een unieke mixtape gemaakt heb. Mijn muziek is toch weer heel anders dan andere hiphop."

Kalibwoy is altijd bezig met het maken van nieuwe nummers: "Ik zit nu elke dag in de studio. We verzamelen en selecteren wat ik allemaal heb gemaakt en nemen ook nieuwe dingen op. Dit jaar komt er in ieder geval een single, en misschien ook nog een EP. Een volledig album komt denk ik pas volgend jaar. We doen het allemaal rustig aan. Het heeft helemaal geen nut om nu al een album uit te brengen als maar een paar duizend man die zouden willen kopen. Ik wil pas een album droppen als ik de Heineken Music Hall kan vullen."

De Frastration mixtape staat binnenkort op de Luisterpaal.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12