Into The Great Wide Open krijgt tweedaagse Paas-editie Into The Great Wide Open krijgt tweedaagse Paas-editie

Kleinschalige opzet met zes bands en vijfhonderd kaarten

, Ingmar Griffioen

Into The Great Wide Open krijgt tweedaagse Paas-editie

Kleinschalige opzet met zes bands en vijfhonderd kaarten

Ingmar Griffioen ,

Voor de strak uitverkochte derde editie van Into The Great Wide Open in september, slaat het festival al in het Paas-weekend de tenten op Vlieland op. Op het Paasfeest op 23 en 24 april worden de eerste namen voor september gepresenteerd. Het gaat om een kleinschalige opzet met Roosbeef, Friska Viljor en nog vier bands en er worden slechts vijfhonderd tickets verkocht.

Kleinschalige opzet met zes bands en vijfhonderd kaarten

Into The Great Wide Open slaat de vleugels uit. Voordat de strak uitverkochte derde editie plaatsvindt in september, slaat de organisatie al in het Paas-weekend de tenten op Vlieland op. Op het Paasfeest op 23 en 24 april worden de eerste namen voor september gepresenteerd. Het gaat volgens woordvoerder Marlies Timmermans om een kleinschalige opzet met Roosbeef, Friska Viljor en nog vier bands en er gaan slechts vijfhonderd tickets in de verkoop.

Het is niet de bedoeling om de concurrentie met Paaspop aan te gaan als opener van het festivalseizoen. "We willen graag ons programma op een leuke manier presenteren. We willen het echt heel klein houden. Het wordt echt ieniemienie, met maximaal zes bands. Gewoon in De Bolder en misschien een concert in de kerk of het Armenhuis. Het moet vooral hetzelfde gevoel geven als het festival. We willen zaterdag openen met een film en's avonds een dansfeest in De Bolder. En dan zondag de meeste bands, maandag is iedereen vrij en kunnen ze uitslapen."

Onder andere Lowlands ging ITGWO al voor met een preparty in Paard van Troje en Pinkpop maakt jaarlijks het gros van de namen bekend tijdens de presentatie in Paradiso. "We vinden het vooral leuk om het concept te doorbreken, normaal begint onze voorverkoop in mei en komen de namen via de mail." Het is niet per se zo dat acts die in april spelen in september terugkomen. Timmermans: "Maar ik sluit het niet uit. Roosbeef is wel bezig met een nieuwe plaat."

ITGWO verwacht die vijfhonderd kaarten vanaf volgende week zaterdag wel te verkopen, maar geen herhaling van de grootse run op de laatste voorverkoop. "Het is redelijk kort dag en het zal deels een ander publiek zijn. Ik denk dat het meer een verloop zal hebben als bij ons eerste festival." Timmermans sluit niet uit dat er nog meer kaarten vrij komen. "De capaciteit van De Bolder is wel iets groter, maar we willen eerst maar eens hiermee beginnen. Als we die vijfhonderd kwijtraken, dan moeten we heel goed kijken of we genoeg capaciteit hebben voor eilanders en bezoekers."

Geïnteresseerden hoeven nog niet te vrezen voor gebrek aan slaapplekken. "Er zijn nog accommodaties te vinden, alleen de huisjes zijn wel beperkt. En er zijn slaapschepen en hotels en je kunt ook camperen. Op 1 april gaat de camping open." Of het Paasfeest een blijvertje wordt, is nog afwachten. "We gaan het eerst maar eens doen en dan kijken of we het ieder jaar kunnen doen." Volgens Timmermans is Pasen niet per se heilig.

De verkoop voor het Paasfeest start zaterdag 26 februari om 10.00 uur via de website. Kaarten kosten €20,-.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12