Ex-Gorefest gitarist is terug met Gingerpig Ex-Gorefest gitarist is terug met Gingerpig

"We willen met deze band terug naar een natuurlijk, analoog geluid"

, Jochem Boom

Ex-Gorefest gitarist is terug met Gingerpig

"We willen met deze band terug naar een natuurlijk, analoog geluid"

Jochem Boom ,

De vijftiende Hollandse Nieuwe staat weer vol Nederlands talent, waaronder de band Gingerpig. Gingerpig is de nieuwe band van ex-Gorefest gitarist Boudewijn Bonebakker. De band werd onlangs getekend op het label Suburban en ze spelen als één van de weinige Nederlandse bands op het Roadburn festival in Tilburg.

"We willen met deze band terug naar een natuurlijk, analoog geluid"

Gingerpig is de nieuwe band van ex-Gorefest gitarist Boudewijn Bonebakker. Gorefest was tot ze in 2009 stopte een grote naam in de metalwereld. Het was één van de eerste Nederlandse metalbands die internationaal succes boekten. Het nieuwe kwartet tapt muzikaal uit een heel ander vaatje dan Gorefest. "Wat we vroeger met Gorefest deden was ook mijn ding, maar dit is net zo goed de muziek die ik altijd wilde maken. Ik ben muzikant en wil me niet vastpinnen op één ding."

Muzikaal is Boudewijn veelzijdig, maar waar hij wel aan vast wil houden is een natuurlijke analoge sound. "Ik vind nieuwe platen die volledig zijn bewerkt met Pro Tools om de perfecte sound te krijgen niet mooi. Rock en heavy metal platen zijn steeds vaker overgeproduceerd om het maar zo hard mogelijk te laten klinken. Mijn filosofie is daar een tegenreactie op. Ik hou erg van de analoge sound van rockplaten uit de jaren zeventig. Platen van The Faces, ZZ-Top, albums uit de hoogtijdagen van de rockmuziek.

Bonebakker "Mijn filosofie is dat ik echte, natuurlijke muziek wil maken. Dat hoor je op die oude platen terug. Het zijn van die details, dat een basdrum echt als een basdrum klinkt. Of dat je kan horen dat de bassist over een Fender versterker speelt."

De band is hiermee hard op weg om gelijk een eigen plekje in het Nederlandse muzieklandschap te veroveren. Zo tekende ze voor het debuutalbum The Ways Of The Gingerpig, dat 29 april uitkomt, bij het grote label Suburban. "Daar zijn we uiteraard heel blij mee. Suburban gelooft echt in ons. De contacten met Suburban stammen al van anderhalf jaar geleden. Ze wilden ons toen al tekenen, maar daar kwamen toen wisselingen van bandleden tussen. Nu zijn we er wel klaar voor."

Naast het goede nieuws dat de plaat door Suburban in heel Europa wordt uitgebracht kreeg de band deze week nog een opsteker. De band is gevraagd om op het prestigieuze festival Roadburn te spelen, onder de noemer Roadburn Introduces. Het festival voor de zwaardere rock en experimentele metal boekt over het algemeen weinig Nederlandse bands. "Wij zijn heel blij dat Walter, de programmeur van Roadburn, in ons gelooft en ons deze kans geeft. Zijn filosofie over het festival en muziek in het algemeen komen erg overeen met hoe wij erover denken. We zijn hem dankbaar en het is fantastisch dat we daar mogen spelen."

Wat Gingerpig verder nog te wachten staat komend jaar is nog niet helemaal duidelijk. "Aangezien de plaat in heel Europa uitkomt gaan we in het najaar in ieder geval proberen om een Europese tour op te zetten. Ondertussen zijn we ook al weer bezig met nieuw materiaal. Verder is het is nu eigenlijk nog best rustig. Ik denk dat ons optreden op Roadburn veel aandacht, en hopelijk meer zal opleveren."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12