Eins Zwei Orchestra brengt album zelf uit Eins Zwei Orchestra brengt album zelf uit

“Labels vinden ons te veel vooruit lopen”

, Atze de Vrieze

Eins Zwei Orchestra brengt album zelf uit

“Labels vinden ons te veel vooruit lopen”

Atze de Vrieze ,

Eins Zwei Orchestra is er niet in geslaagd een label te vinden voor hun album 100 Colors. De shoegaze band hoopte zichzelf in de kijker te spelen met een goed Noorderslag-optreden. “Zelf uitbrengen past inderdaad wel bij ons”, zegt Van Maurik. “We hebben nu een mooi album met prachtig artwork, al zeg ik het zelf. Daar gaan we Nederland mee proberen wakker te schudden.”

“Labels vinden ons te veel vooruit lopen”

Eins Zwei Orchestra is er niet in geslaagd een label te vinden voor hun album 100 Colors. De shoegaze band hoopte zichzelf in de kijker te spelen met een goed Noorderslag-optreden. Daar deed de band het inderdaad goed, maar niet goed genoeg om platenmaatschappijen te overtuigen. “We hebben met verschillende mensen gesproken”, zegt Stefan van Maurik, geestelijk vader van de band. “Ze waren zonder uitzondering enthousiast over onze muziek, maar denken er geen geld mee te kunnen verdienen. Labels vinden ons te veel vooruit lopen. Dit soort muziek wordt pas over een paar jaar populair in ons land, zeggen ze, jullie moeten in Engeland of Amerika zijn.”

Aan Amerikaanse en Engelse bands als The Pains Of Being Pure At Heart en The Joy Formidable is Eins Zwei Orchestra inderdaad sterker gerelateerd dan aan Nederlandse bands als DeWolff of Death Letters. Een blik buiten de grenzen is dan ook geen vreemde suggestie, vindt Van Maurik. “Het enige serieuze contact dat we overgehouden hebben aan Noorderslag was dan ook met een buitenlands label. We hebben een en ander heen en weer gemaild, maar het is niet gekomen tot een overeenkomst.”

Dat contact loopt nog steeds, maar Eins Zwei Orchestra wacht niet langer. Het album ligt inmiddels al sinds 2009 op de plank, dus het geduld is inmiddels op aan het raken. Het werd geheel DIY gemaakt, dus waarom ook niet DIY releasen? “Zelf uitbrengen past inderdaad wel bij ons”, zegt Van Maurik. “We hebben nu een mooi album met prachtig artwork, al zeg ik het zelf. Daar gaan we Nederland mee proberen wakker te schudden.” Het album 100 Colors wordt 2 april gepresenteerd in EKKO in Utrecht. Ook de Eindhovense band Nikoo zal die avond optreden.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12