Cross-Linx breidt in 2012 uit naar Paradiso Cross-Linx breidt in 2012 uit naar Paradiso

Festival volgend jaar in vijf steden

, Tamara Jansen

Cross-Linx breidt in 2012 uit naar Paradiso

Festival volgend jaar in vijf steden

Tamara Jansen ,

Volgende week start de elfde editie van het jaarlijkse Cross-Linx met The National als headliner. Afgelopen week verscheen op Twitter het bericht dat het festival volgend jaar met een dag wordt uitgebreid.

Festival volgend jaar in vijf steden

Volgende week start de elfde editie van het jaarlijkse Cross-Linx festival. Het festival dat een programma neerzet van vernieuwende artiesten tussen klassieke muziek en avant-garde pop. Van 17 tot en met 20 februari reist het van Utrecht, via Eindhoven en Groningen naar Rotterdam, met The National als headliner. Drie van de vier avonden zijn uitverkocht en afgelopen week verscheen op Twitter het bericht dat het festival volgend jaar met een dag wordt uitgebreid. Naar Paradiso, Amsterdam.

Frank Veenstra, initiatiefnemer en programmeur van het festival vertelt over het succes:  “Volgende week begint de elfde editie. Het gaat erg goed nu, maar dat is niet altijd zo geweest. In de eerste jaren was het zoeken naar een sterkt concept. We waren bezig met pionieren. Dat is lastig. Daarnaast liepen we ook op de troepen vooruit. Maar naar een aantal jaar stond er een sterk concept.  En dat is de basis van het succes. In 2005 en 2008 waren we bijvoorbeeld uitverkocht. Nu gaat het ook die kant op. Voor drie van de vier avonden zijn geen kaarten meer beschikbaar.“

"Paradiso keek met veel bewondering naar Cross-Linx. Het poppodium wil meer ruimte creëren voor een festivals als deze. De muziek die wij bieden wordt erg positief ontvangen. Dat is in de groep gegooid en zo is er uiteindelijk besloten om Paradiso toe te voegen aan het festival. Volgend jaar komt er dus een extra dag bij en reizen wij voor de afsluitende avond af naar Amsterdam."

“De data voor volgend jaar staan al vast. Donderdag 23 februari landt het festival in Utrecht. Waar het de volgende dagen doortrekt naar Groningen, Eindhoven, Rotterdam en maandag 27 februari wordt het festival afgesloten in Paradiso, Amsterdam. Over de programmering ga ik nog niets zeggen, maar het wordt heel mooi.”

Heb je geen kaartje, maar wil je wel graag naar Cross-Linx? Er zijn nog kaarten beschikbaar voor de avond in Groningen op 19 febrauri. Ook geven wij in de nieuwsbrief van vrijdag kaarten weg.  Een van de optredens van The National wordt door ons opgenomen en op 1 maart uitgezonden op Cultura 24.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12