Classic Brothers debuteert op Magnetron Music Classic Brothers debuteert op Magnetron Music

Duo maakt electro met de blik vooruit

, Atze de Vrieze

Classic Brothers debuteert op Magnetron Music

Duo maakt electro met de blik vooruit

Atze de Vrieze ,

Laat er geen twijfel over bestaan: Bob Kuipers en Merlijn Juliard noemen zichzelf Classic Brothers, maar ze wensen zichzelf niet in te graven in het verleden. "Wij zijn dol op electro, maar waarom zit het zo vaak vastgeroest in de jaren tachtig?"

Duo maakt electro met de blik vooruit

Laat er geen twijfel over bestaan: Bob Kuipers en Merlijn Juliard noemen zichzelf Classic Brothers, maar ze wensen zichzelf niet in te graven in het verleden. In het officiële mission statement van het Amsterdamse duo staat het zelfs zwart op wit: "Wij zijn dol op electro, maar waarom zit het zo vaak vastgeroest in de jaren tachtig?" Belofte maakt schuld, en dus debuteert Classic Brothers begin maart met een frisse, moderne electroplaat. Het verschijnt op Magnetron, het label van Bas Bron, tevens thuis van De Jeugd van Tegenwoordig.

De link was vrij natuurlijk, want Bob Kuipers is drummer in Bastian, een van de vele projecten van Bas Bron. Zo'n drie jaar geleden leerde hij Merlijn Juliard kennen, die op dat moment in zijn eentje werkte. "Ik ontmoette hem na een optreden en realiseerde me al snel dat ik met hem wilde werken. In eerste instantie zaten we meer in de hiphop hoek en waren we op zoek naar goede mc's en zangers, maar dat lukte voor geen meter. Zo hebben we een tijdje zitten klooien, tot Bas Bron zei: 'Waarom maken jullie niet gewoon elektronische muziek'. We hebben toen als eerste de tracks Floatin' en Munchies gemaakt, waarover Bas en Kostijn van Magnetron meteen enthousiast waren."

Begin maart verschijnt het album Off, met daarop single Beast en FYLB, de track die ook op Hollandse Nieuwe compilatie 15 staat. Op Beast doet zangeres Erica mee, een Amerikaanse. "Merlijn heeft haar via Myspace ontmoet. Zij had tracks van hem gehoord en benaderde hem. Ze heeft in het verleden nog met Macy Gray gewerkt." Deze Erica geeft een zekere r&b flavour aan het album. "We houden van allerlei soorten muziek. Van producers als Modeselektor en Siriusmo, producers die hele rijke dingen maken. Maar we houden ook van r&b. Muziek mag best commercieel zijn. De laatste Britney vinden we te gek!"

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12