Bouwbedrijf Midreth vraagt faillissement aan Bouwbedrijf Midreth vraagt faillissement aan

Ziggo Dome met nieuwe aannemer in zee

, Ingmar Griffioen

Bouwbedrijf Midreth vraagt faillissement aan

Ziggo Dome met nieuwe aannemer in zee

Ingmar Griffioen ,

Bouwbedrijf Midreth heeft vandaag het faillissement aangevraagd. Eind januari verleende de rechtbank al uitstel van betaling en werd de bouw van de Ziggo Dome gestaakt. De Amsterdamse muziektempel is blij met de ontwikkelingen en spreekt volgens directeur Erik Molenaar met meerdere kandidaten. "We wachten het niet af en willen voor het eind van de maand de bouwwerkzaamheden hervatten."

Ziggo Dome met nieuwe aannemer in zee

Midreth heeft vandaag (maandag) het faillissement aangevraagd. Eind januari verleende de rechtbank het noodlijdende bouwbedrijf al uitstel van betaling en werd de bouw van de Ziggo Dome gestaakt. De muziektempel, een zaal voor 15.000 toeschouwers in Amsterdam Zuid-Oost, is blij met de ontwikkelingen en spreekt volgens directeur Erik Molenaar met meerdere kandidaten. "We wachten het niet af en willen voor het eind van de maand de bouwwerkzaamheden hervatten."

Update 15-2: Vandaag werd bekend dat bouwconcern VolkerWessels bijna alle lopende bouwprojecten van Midreth overneemt, waaronder de bouw van de Ziggo Dome en het Stedelijk Museum, Amsterdam.

"De omzetting in een faillissement was onvermijdelijk omdat niet aan de betalingsverplichtingen konden worden voldaan, waaronder salarissen van het personeel", zo liet een woordvoerder van Midreth aan het FD weten. De verwachting is dat de rechtbank het faillissement snel uitspreekt. Ziggo Dome heeft de advocaten al vast aan het werk gezet. Molenaar: "Ik ga er van uit, dat we in de loop van de week te horen krijgen dat de overeenkomst met Midreth ten einde is en dat we onze handen vrij hebben."

Molenaar legde vorige week uit dat Ziggo Dome al met nieuwe aannemers in gesprek is om de werkzaamheden over te nemen. Hij bevestigt dat een aantal grote aannemersbedrijven staat te trappelen om in te stappen. "We hebben naast de Ziggo Dome nog drie projecten lopen en hebben daar één project van gemaakt. Daar kunnen kandidaten op intekenen."

Het is vooralsnog lastig te voorspellen hoeveel vertraging de bouw oploopt. "Een nieuwe aannemer komt weer met een nieuwe planning", vertelt Molenaar. "Midreth werkte aan de opbouw van de betonconstructie, dat ligt nu stil. Nadat die afgebouwd is, komt de hele staalconstructie er op." Molenaar is positief over de voortgang: "Als het nog deze maand lukt de bouw te hervatten, hebben we een uitval van vier weken. Dat zijn twintig werkdagen en zouden we in twintig zaterdagen kunnen inhalen."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12