Baskerville waagt de oversteek Baskerville waagt de oversteek

En organiseert eigen dansavond in Haarlem

, Jochem Boom

Baskerville waagt de oversteek

En organiseert eigen dansavond in Haarlem

Jochem Boom ,

Baskerville werd een half jaar geleden door 3VOOR12 een maand lang gevolgd voor 3VOOR12 Selecteert. Een half jaar verder is er veel gebeurd en kondigt de band de eigen clubavond Disco Biscuits in het Patronaat aan.

En organiseert eigen dansavond in Haarlem

Met ex-3VOOR12 Selecteert kandidaat Baskerville is het vanaf augustus snel gegaan. Bart Possemis, de ene helft van het producersduo vertelt enthousiast over wat er allemaal gebeurd is. "Na onze album release in augustus is het succes echt in een stroomversnelling gekomen. We hebben vooral veel gespeeld. Het was tof om te zien dat alle zalen goed gevuld zijn en dat het overal waar we spelen een feestje is. Het hoogtepunt was absoluut Eurosonic Noorderslag. Daar konden we met een DJ-set op Eurosonic en een live set op Noorderslag goed laten zien wie we zijn."

Met de aangekondigde clubavond in het Patronaat zou je denken dat Baskerville weinig tijd meer heeft om muziek te maken, maar het tegendeel is waar. "We doen ongeveer vier clubavonden per jaar. Wij zullen daar altijd draaien. We hebben de set die we draaien inmiddels redelijk vast staan, dus we hebben er relatief weinig werk aan. We passen de set wel iedere show een beetje aan, want het moet natuurlijk ook voor ons spannend blijven." 

"We hebben dus juist nu tijd om aan nieuw werk voor Baskerville te schrijven. Ons album Disco Biscuits is nu al een half jaar oud dus we zijn nu ook in de studio bezig aan nieuw materiaal. Disco Biscuits komt trouwens ook uit in Amerika. We hebben drie weken geleden het contract getekend. We zullen het album daar wel uitbrengen met een aantal nieuwe nummers, zodat we niet wéér dezelfde oude nummers hoeven te spelen als we daar gaan touren." Wanneer die tour zal zijn is nog onbekend. "We hebben nog maar net getekend, dus we hebben nog geen idee hoe het gaat lopen. Het label is daar nu mee bezig."

Navraag leert ons dat de plaat in eerste instantie niet op een Amerikaans, maar op het Canadese label Awesome in Canada wordt uitgebracht. Dat label heeft wel nauwe banden met het Amerikaanse label Ultra. Dus een Amerikaanse release is nog steeds niet uitgesloten.

Over het ontstaan en het concept van de Disco Biscuits is Bart duidelijk. Het idee kwam eigenlijk van ons management. Die vonden eigenlijk dat we iets speciaals moesten maken van onze laatste live show van deze tour. Dat idee is uiteindelijk uitgegroeid tot deze clubavond. Het zullen feestjes zijn met artiesten en dj's die muziek maken in hetzelfde straatje als wij. 

Om ons te onderscheiden van andere feesten proberen we onze blik verder te richten dan andere organisators bij het boeken van artiesten. We zullen niet alleen de standaard artiesten die iedereen al heeft boeken, maar ook lokaal en nationaal talent een kans geven. Naast de DJ's proberen we ook live acts te krijgen die in het plaatje passen. Het zou bijvoorbeeld te gek zijn als we Goose op één van onze feestjes kunnen laten spelen."

De eerste Disco Biscuits avond vindt plaats op vrijdag 4 maart in het Patronaat in Haarlem.

Bekijk hieronder de 3 On Stage sessie die de band deed op Lowlands 2010.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12