Anne Soldaat kiest met dansvoorstelling voor de verbreding Anne Soldaat kiest met dansvoorstelling voor de verbreding

“Het is totaal van mijn pad af, maar ik zie het als een mooie ervaring”

, Tamara Jansen

Anne Soldaat kiest met dansvoorstelling voor de verbreding

“Het is totaal van mijn pad af, maar ik zie het als een mooie ervaring”

Tamara Jansen ,

Woensdag 16 februari gaat de dansvoorstelling ZOUT van Conny Janssen Danst in première, waarin Anne Soldaat op het podium staat om de muziek te verzorgen.

“Het is totaal van mijn pad af, maar ik zie het als een mooie ervaring”

Na het optreden op Noorderslag vertrokken Tim Knol en band naar Indonesië voor een tour. Waar iedereen bleef om vakantie te vieren, pakte gitarist Anne Soldaat het vliegtuig terug naar Nederland. Er was werk aan de winkel. Een nieuwe stap in zijn carrière. Woensdag 16 februari gaat de dansvoorstelling ZOUT van Conny Janssen Danst in première, waarin Anne Soldaat op het podium staat om de muziek te verzorgen.

“Conny Janssen benaderde mij”, vertelt Anne Soldaat. “ Ze was bezig met het ontwikkelen van een nieuwe dansvoorstelling, ZOUT.  In deze voorstelling zitten alleen mannelijke dansers, zeven om precies te zijn. Zij wilde een muzikant op het podium, ook mannelijk. Dat past in het plaatje. Ze is na lang zoeken bij mij terechtgekomen en vond mij goed passen bij haar idee van de voorstelling ZOUT.”

ZOUT gaat over acht mannen (inclusief Soldaat), die zich in een wereld van orde bevinden en chaos buiten de deur moeten houden. Anne Soldaat reageerde verbaasd op het aanbod van Conny Janssen: “Ik heb nooit iets gehad met moderne dans, maar na een heel goed gesprek wist ik dat dit wel een mooie uitdaging zou zijn. Het is totaal van mijn pad af. Ik zie het als een verbreding, een mooie ervaring.”

Afgelopen tijd is Anne Soldaat veel aan het touren geweest met Tim Knol. Je zou je afvragen waar hij de tijd vandaag haalt om zich voor te bereiden op een project als dit: “Het valt eigenlijk wel mee. Ik ben in december al begonnen met het componeren van nummers. Maar de meeste nummers zijn ontstaan tijdens de repetities. Ik ben in een hoekje gaan zitten met mijn gitaar en gaan kijken naar de dansers, naar het ritme. Zo is veel muziek vanzelf ontstaan.”

“De muziek zal niet verschijnen op cd, omdat de muziek en dans tijdens de voorstelling een geheel zijn”, zegt Soldaat. ZOUT zal na de 35 geplande voorstellingen wel verschijnen op dvd. Daarna gaat de gitarist weer touren met Tim Knol, die eind april zijn tweede album uitbrengt. “Ook ga ik liedjes schrijven voor mijn tweede album“, zegt Soldaat. “Ik hoop dat ik begin 2012 materiaal kan opnemen. Het wordt een heftig jaar, maar ik verveel me in ieder geval niet.”

Anne Soldaat is al met bezig met de try-outs van ZOUT. De voorstelling gaat op 16 februari in première in de Rotterdamse Schouwburg.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12