Song van het Jaar 2011: De keuze van Tim Knol Song van het Jaar 2011: De keuze van Tim Knol

"Alamo Race Track echter maakte het beste Nederlandse album van 2011"

, Pepijn van Gils

Song van het Jaar 2011: De keuze van Tim Knol

"Alamo Race Track echter maakte het beste Nederlandse album van 2011"

Pepijn van Gils ,

5 december wordt de Song van het Jaar 2011 bekend gemaakt, en tot 12 december kun jij bepalen welk liedje dat wordt. Roosmarijn Reijmer vroeg Tim Knol gisteravond in 3VOOR12RADIO naar zijn vijf favorieten uit de 200 songs die het VPRO Hitteam nomineerde (luisteren kan hier op Spotify).

"Alamo Race Track echter maakte het beste Nederlandse album van 2011"

5 december wordt de Song van het Jaar 2011 bekend gemaakt, en tot 12 december kun jij bepalen  welk liedje dat wordt. Roosmarijn Reijmer vroeg Tim Knol gisteravond in 3VOOR12RADIO naar zijn vijf favorieten uit de 200 songs die het VPRO Hitteam nomineerde (luisteren kan hier op Spotify).

Ook Tim Knol had als de velen die hem al voorgingen de laatste weken moeite met het selecteren van een top vijf omdat er naar zijn mening veel goede liedjes zijn uitgekomen dit jaar. "Naast de top vijf die ik uitgekozen heb, had ik er nog wel een paar willen bij zetten en stel voor om volgend jaar een top 10 te hanteren. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de nummers waar ik het meest naar geluisterd heb."

Wilco - I Might
"Zij hebben dit jaar een hele mooie cd gemaakt en het nummer I Might vind ik heel catchy. Ik heb hen dit jaar gezien in Utrecht maar vond het niet zo magisch als ik van veel anderen hoor. Ik heb ze al zo vaak gezien en ze bedienen zich van een aantal vaste trucjes, zoals bij Via Chicago waar ze dan 'heel freaky' gaan doen. Het is voor mij de beste live-band van het moment, maar voor iemand die hen al veel heeft gezien, niet zo verrassend"

Stephen Malkmus & The Jicks - Tiger
"Pavement is al een geweldige band. Met de Jicks heeft frontman Stephen Malkmus ook een heel mooi plaatje gemaakt, al heb ik er niet zo veel over gelezen of gehoord. Ik houd erg van zijn manier van zingen en spelen, zo tegen het valse aan, net als in dit nummer."

Ryan Adams - Lucky Now
"Ik sta hierin vast niet alleen. Het is een zeer mooie cd en een prachtig liedje."

Alamo Race Track - Unicorn Loves Deer
"Ik had graag veel meer Nederlandse bands in mijn lijst willen zetten, omdat er veel goeie Nederlandse albums zijn uitgekomen. Alamo Race Track echter maakte het beste Nederlandse album van 2011, met wederom een fantastisch liedje."

Kurt Vile - Jesus Fever
"Ik heb nog getwijfeld of ik voor Spinvis met zijn nummer Oostende moest kiezen, omdat het zo'n waanzinnig mooi liedje is. Ik was nooit een heel grote fan van Spinvis, maar zijn laatste plaat heeft mij helemaal overtuigd van zijn kunnen. Uiteindelijk heb ik gekozen voor Jesus Fever van Kurt Vile, wat toch het beste liedje was dit jaar. Ik werd er een paar weken geleden op getipt door John den Braber. Bij het luisteren was ik meteen verkocht, waarna ik het wel honderden keren heb gedraaid. Ook hij zingt, net als Malkmus, een beetje tegen dat valse aan met zijn aparte stem. Helemaal mijn ding!"

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12