Song van het Jaar 2011: de keuze van Marco Roelofs (de Heideroosjes) Song van het Jaar 2011: de keuze van Marco Roelofs (de Heideroosjes)

“Ik ben veel breder gaan luisteren”

, Atze de Vrieze

Song van het Jaar 2011: de keuze van Marco Roelofs (de Heideroosjes)

“Ik ben veel breder gaan luisteren”

Atze de Vrieze ,

De stembussen zijn gesloten. 15 december wordt bekend gemaakt wie de Song van het Jaar 2011 heeft gemaakt volgens de luisteraars en lezers van 3VOOR12. Een paar dagen moeten we de adem nog inhouden. In de tussentijd vertelt Marco Roelofs van de Heideroosjes wat zijn vijf favorieten zijn.

“Ik ben veel breder gaan luisteren”

De stembussen zijn gesloten. 15 december wordt bekend gemaakt wie de Song van het Jaar 2011 heeft gemaakt volgens de luisteraars en lezers van 3VOOR12. Een paar dagen moeten we de adem nog inhouden. In de tussentijd vertelt Marco Roelofs van de Heideroosjes in 3VOOR12RADIO wat zijn vijf favorieten zijn. “Ik ben breder gaan luisteren. Ik kom natuurlijk uit de punk- en hardcorehoek, en dat vind ik nog steeds leuk, maar ik luister ook steeds meer naar singer-songwriters en akoestische muziek.”

The Deaf – Coming Down That Road
"Dit is een heel goed liedje, van een band die ooit begon als een project, maar toch echt een volwaardige status gekregen heeft. Spike heeft een beetje een dunne stem, de bassiste Janneke heeft juist een warme stem, dat werkt heel goed samen."

Seasick Steve - You Can’t Teach An Old Dog New Tricks
"Er is al veel over deze man gezegd. Hij is een verhaal op zichzelf. Met minimale middelen zo iets moois neerzetten is heel knap."

Case Mayfield - I Don't Know I Don't
"Ik moest laatst in Amsterdam spelen waar hij ook was. Ik was blown away door zijn breekbare muziek. Uit Volendam komt dus ook goeie muziek."

Bon Iver – Calgary
Bon Iver maakt heel verdrietige muziek, bij voorkeur op zondag met een kater op de bank, als het regent.

Frank Turner - Peggy Sang The Blues
Ik heb die gast een aantal jaren geleden in voorprogramma van The Gaslight Anthem, waar toen nog best een punky publiek op af kwam. Ik dacht: dit gaat niet goed komen, maar na twee nummers had hij de hele zaal stil. Vanaf toen was ik fan. Dit is een mooi opgewekt liedje met een paar mooie tegelspreuken erin.

Luister 15 december van 19:00 tot 01:00 op 3FM naar de Song van het Jaar. De uitzending is ook te volgen via 101TV.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12