Song van het Jaar 2011: De keuze van Domien Verschuuren Song van het Jaar 2011: De keuze van Domien Verschuuren

"Of het nou een nieuw album is of een live-performance, ze flikken het iedere keer weer"

, Pepijn van Gils

Song van het Jaar 2011: De keuze van Domien Verschuuren

"Of het nou een nieuw album is of een live-performance, ze flikken het iedere keer weer"

Pepijn van Gils ,

15 december wordt de Song van het Jaar 2011 bekend gemaakt, en tot 12 december kun jij bepalen welk liedje dat wordt. Roosmarijn Reijmer vroeg Domien Verschuuren, radio/dj bij 3FM, gisteravond in 3VOOR12RADIO naar zijn vijf favorieten uit de 200 songs die het VPRO Hitteam nomineerde.

"Of het nou een nieuw album is of een live-performance, ze flikken het iedere keer weer"

15 december wordt de Song van het Jaar 2011 bekend gemaakt, en tot 12 december kun jij bepalen welk liedje dat wordt. Roosmarijn Reijmer vroeg Domien Verschuuren, radio/dj bij 3FM, gisteravond in 3VOOR12RADIO naar zijn vijf favorieten uit de 200 songs die het VPRO Hitteam nomineerde (luisteren kan hier op Spotify).

Volgens Domien was het een te goed songjaar, waardoor hij moeite had bij het bepalen van zijn definitieve top vijf lijstje voor de Song van het Jaar verkiezing. Gister deelde hij bij Roos in de uitzending zijn top vijf.

Spinvis - Oostende
"Op nummer vijf begin ik met Spinvis met het nummer Oostende. Deze staat op de vijfde plaats omdat het te recent is uitgekomen om de daadwerkelijke waarde ervan te kunnen bepalen. Maar het hele album is zo ontzettend mooi en met zoveel liefde gemaakt. Als je dit ondanks de druk van een nieuw album kan produceren, dan ben je voor mij een gekroonde held. Het is zo'n ontzettend goed, prachtig, doch ingetogen liedje geworden."

Morning Parade - Under The Stars
"Het is een van de meest bombastische platen op de radio geweest van het jaar. Ik schreeuw nog steeds uit volle borst mee als ik hem hoor. Michiel Veenstra en ik tweetten elkaar zodra het nummer op de radio te horen was. Deze plaat begint met een heel relaxt spookachtig introotje. Uiteindelijk ontpopt zich dat in een bombastische kakofonie van melodie, maar wel op zo'n goeie rete-kitschy manier!."

Emily Sande - Heaven
"Dit is een van de meest opvallende namen van het afgelopen jaar, als je het mij vraagt. Een meisje dat al jaren in de muziek zit als singer-songwriter voor andere grote namen. Dit jaar heeft zij de stap gewaagd tot echt eigen werk. Begin volgend jaar komt zij met haar debuutalbum, waar dit de eerste single van was."

Danger Mouse feat. Jack White - Two Against One
"Danger  Mouse en Daniele Luppi hebben een liedje gemaakt met Jack White. Dat staat op een bijzonder album, waar ze vijf jaar aan hebben gewerkt. Het klinkt als een soundtrack voor een spaghettiwestern. Eerlijk gezegd is het hele album me iets te veel van hetzelfde en te vaag om ook mijn favoriete album te zijn. Maar dit nummer is dankzij het super-herkenbare stemgeluid van Jack White absoluut een van mijn favoriete tracks van dit album."

Elbow - Lippy Kids
"Dit nummer is het enige liedje geweest dat mij dit jaar heeft doen laten huilen. Ik had het album net een dag en zat in de auto na een bezoek aan mijn ouders. In de aanloop naar dit album had ik al besloten om de cd na zonsondergang op te gaan zetten in de auto en dan te kijken wat het met mij zou doen. Misschien omdat ik die setting koos, raakte Lippy Kids mij toen ontzettend hard. Bovendien vind ik het ook bij Elbow weer ontzettend knap hoe zij iedere keer hun reputatie waar weet te maken. Er zijn zoveel bands waar veel van verwacht wordt. Elbow maakt die verwachting iedere keer waar. Of het nou een nieuw album is of een live-performance, ze flikken het iedere keer weer.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12