Song van het Jaar 2011: De keuze van Denvis Song van het Jaar 2011: De keuze van Denvis

"Ik had wel een linkshandige Fender Stratocaster gevraagd, maar die heb ik niet gekregen natuurlijk."

, Pepijn van Gils

Song van het Jaar 2011: De keuze van Denvis

"Ik had wel een linkshandige Fender Stratocaster gevraagd, maar die heb ik niet gekregen natuurlijk."

Pepijn van Gils ,

15 december wordt de Song van het Jaar 2011 bekend gemaakt, en tot 12 december kun jij bepalen welk liedje dat wordt. Roosmarijn Reijmer vroeg Denvis gisteravond in 3VOOR12RADIO naar zijn vijf favorieten uit de 200 songs die het VPRO Hitteam nomineerde.

"Ik had wel een linkshandige Fender Stratocaster gevraagd, maar die heb ik niet gekregen natuurlijk."

15 december wordt de Song van het Jaar 2011 bekend gemaakt, en tot 12 december kun jij bepalen welk liedje dat wordt. Roosmarijn Reijmer vroeg Denvis gisteravond in 3VOOR12RADIO naar zijn vijf favorieten uit de 200 songs die het VPRO Hitteam nomineerde (luisteren kan hier op Spotify).

Op Sinterklaasavond belde Roos met Denvis over zijn top 5 voor de Song van het Jaar 2011 verkiezing. "Vanavond op pakjesavond zat ik natuurlijk bij de schoorsteen om te kijken wat er omlaag kwam vallen. Vooral voor mijn zoontje Lou is er een hoop gevallen, voor mij niet zo veel. Ik had wel een linkshandige Fender Stratocaster gevraagd, maar die heb ik niet gekregen natuurlijk.  Gister was de laatste voorstelling van zijn theatervoorstelling De Pepernotenfabriek. “Het was ontzettend leuk om te doen, met een leuke club mensen. Het sloeg ook aan bij ouders, die zaten evengoed op het puntje van hun stoel. dus zeker voor herhaling vatbaar.”

The Deaf - Coming Down That Road
"Ik heb dat nummer zien ontstaan en vind het een ontzettend leuk nummer. Het kan wat mij betreft niet vaak genoeg op de radio gedraaid worden. Het is sowieso een bandje dat heel goed bezig is. Ze hebben een goed eigen geluid en maken echt mooie liedjes."

Tim Knol - Gonna Get There

"Uiteraard heb ik Tim Knol in mijn lijst, want Tim Knol heb ik afgelopen donderdag bezig gezien in de Effenaar. Daar speelde hij ook met Admiral Freebee. Hij zet op het ogenblik zo'n goeie show neer, daar sta je gewoon anderhalf uur met open mond naar te kijken en je hebt echt het idee dat je iets meemaakt."

Wilco - I Might en Ryan Adams - Lucky
"Er zijn ook nieuwe platen van gekomen Wilco en Ryan Adams dit jaar en die heb ik er allebei ingezet. Ik zie altijd zoveel nieuwe muziek, allemaal die nieuwerwetse dingen. Maar hier kan ik dan toch niet omheen."

Kurt Vile - Jesus Fever
"Wat ik dan wel nog grappig vind is die Kurt Vile. Dat is een heel jong ventje, net zoals die mannen van War On Drugs. Jongens zo oud als Tim Knol, maar ze zetten wel een goede eigen sound neer. Dat vind ik wel knap. En of hij nou express vals zingt, ik weet het niet. Ze zeiden dat van J. Mascis en Tom Waits ook altijd. Ik denk dat hij zingt zoals hij zingt en ik vind dat zeker mooi. Het hoeft van mij namenlijk niet zo gelikt."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12