Song van het Jaar 2011: De keuze van Customs Song van het Jaar 2011: De keuze van Customs

“Als je zo goed kan zingen, mag je wat mij betreft best opgespoten lippen hebben"

, Pepijn van Gils

Song van het Jaar 2011: De keuze van Customs

“Als je zo goed kan zingen, mag je wat mij betreft best opgespoten lippen hebben"

Pepijn van Gils ,

15 december wordt de Song van het Jaar 2011 bekend gemaakt, en tot 12 december kun jij bepalen welk liedje dat wordt. Roosmarijn Reijmer vroeg de mannen van de Belgische band Customs gisteravond in 3VOOR12RADIO naar hun vijf favorieten uit de 200 songs die het VPRO Hitteam nomineerde. Voor hun top vijf dragen zij allen, inclusief hun manager Mario, één nummer en gezamenlijk de nummer één.

“Als je zo goed kan zingen, mag je wat mij betreft best opgespoten lippen hebben"

15 december wordt de Song van het Jaar 2011 bekend gemaakt, en tot 12 december kun jij bepalen welk liedje dat wordt. Roosmarijn Reijmer vroeg de mannen van de Belgische band Customs gisteravond in 3VOOR12RADIO naar hun vijf favorieten  uit de 200 songs die het VPRO Hitteam nomineerde (luisteren kan hier op Spotify). Voor hun top vijf dragen zij allen, inclusief hun manager Mario, één nummer en gezamenlijk de nummer één.

Noel Gallagher's High Flying Birds - The Death Of You And Me
Ace (drummer): "Het nummer sprak mij vanaf het begin af aan. De sound van de sixties, seventies en het geluid van The Beatles maken het voor mij een echte meezinger. Het totaal klinkt heel tof door de mooie zang en leuke trompetjes. Ik was dus meteen verkocht."

Wolf Gang - Lions In Cages
Mario (manager): "Ik heb gekozen voor Wolfgang. Deze plaat is meteen het tofste nummer op het album. Ik heb de rest van het album ook geluisterd, maar dat maakte niet heel veel indruk. Ik hoop dus dat het geen eendagsvlieg wordt, al vrees ik er wel een beetje voor."

M83 - Midnight
Joan (basgitarist): "Dit is ongeveer hun vijfde plaat en ze beginnen nu echt door te breken. In dit nummer zit een muur van synthesizers met op het einde een hele coole eighties porno-saxofoon-solo om het helemaal af te maken. Zij hebben net als wij een grote voorliefde voor de eighties."

Cage the Elephant - Shake Me down
Jelle (gitarist): "Ik houd van de melodie in het nummer. Wij speelden dit jaar op Lowlands. Daar hebben ze al onze drank gepikt uit de backstage area. Ze verdienen door hun rock'n'roll gehalte absoluut een plaats in de top vijf."

Lana Del Rey - Video Games
Kristof (zanger, gitarist): "Dit is onze gezamenlijke en tevens mijn persoonlijke favoriet. Ik hoorde de plaat een half jaar geleden voor het eerst en rende gelijk naar de computer om op te zoeken wie het was. Naast de stem is ook het arrangement ongelofelijk mooi gemaakt en het is geen muziek die onmiddellijk in een bepaald hokje valt. Natuurlijk begonnen er meteen allerlei discussies over haar echtheid en of zij geen product is dat ons door de strot wordt geduwd. Persoonlijk maakt het mij geen moer uit. Als je zo goed kan zingen en zulke mooie muziek maakt, mag je wat mij betreft best opgespoten lippen hebben."

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12