Song Stories: M83 over Midnight City Song Stories: M83 over Midnight City

"These are good times, but weird ones too"

, Pepijn van Gils

Song Stories: M83 over Midnight City

"These are good times, but weird ones too"

Pepijn van Gils ,

De dagen worden korter en de bladeren zijn bijna volledig van de bomen, dus breekt traditiegetrouw de lijstjestijd weer aan. Al zesentwintig jaar stellen de lezers en luisteraars van de VPRO aan het einde van het jaar een lijst samen met de honderd beste liedjes van het jaar: de Song van het Jaar.

"These are good times, but weird ones too"

De dagen worden korter en de bladeren zijn bijna volledig van de bomen, dus breekt traditiegetrouw de lijstjestijd weer aan. Al zesentwintig jaar stellen de lezers en luisteraars  van de VPRO aan het einde van het jaar een lijst samen met de honderd beste liedjes van het jaar: de Song van het Jaar.

Maar waar komen deze liedjes vandaan? Wat was het idee achter het liedje? Waar werd het geschreven? Of voor wie? 3VOOR12 spreekt in aanloop naar de bekendmaking met verschillende artiesten over het verhaal achter hun genomineerde nummer onder de titel Song Stories.

De Franse Anthony Gonzalez, artiestennaam M83, heeft sinds 2001 al vijf albums op zijn naam die allen opmerkelijk succes hadden in de Verenigde Staten. Hij maakt zijn muziek, geïnspireerd door Krautrock, 80’s pop, de shoegazing scene en film soundtracks. Daarnaast maakte hij remixes voor enkele grote namen als Depeche Mode, Daft Punk, Goldfrapp, Deftones en Placebo. Op 29 november tradt hij op in de Melkweg waar 3VOOR12 met hem sprak over zijn nummer Midnight City, dat ook genomineerd werd voor de Song van het Jaar verkiezing 2011. Bekijk het verhaal achter het nummer hieronder.

Kijk voor alle Song Stories op deze playlist op 3VOOR12TV.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12