Radioprijzen voor Ekstra Weekend, Lex Harding, Annemieke Schollaardt, BNR Radioprijzen voor Ekstra Weekend, Lex Harding, Annemieke Schollaardt, BNR

Prijzen uitgereikt op het AVRO RadioGala in Hilversum

, Atze de Vrieze

Radioprijzen voor Ekstra Weekend, Lex Harding, Annemieke Schollaardt, BNR

Prijzen uitgereikt op het AVRO RadioGala in Hilversum

Atze de Vrieze ,

Annemieke Schollaardt heeft donderdagavond bij het AVRO Radiogala de Zilveren RadioSter voor beste vrouwelijke dj gewonnen. De TROS-presentatrice (ook regelmatig te horen bij 3VOOR12RADIO) troefde 3VOOR12-stem Roosmarijn Reijmer en 3FM-collega Claudia de Breij af. Andere prijzen gingen naar Gerard Ekdom, Lex Harding, BNR Nieuwsradio, Sander Hoogendoorn en Ekstra Weekend.

Prijzen uitgereikt op het AVRO RadioGala in Hilversum

Annemieke Schollaardt heeft donderdagavond bij het AVRO Radiogala de Zilveren RadioSter voor beste vrouwelijke dj gewonnen. De TROS-presentatrice (ook regelmatig te horen bij 3VOOR12RADIO) troefde 3VOOR12-stem Roosmarijn Reijmer en 3FM-collega Claudia de Breij af. De toonaangevende radioprijzen werden uitgereikt in de raadzaal in Hilversum. De belangrijkste prijs van avond - de Gouden RadioSter voor het beste programma - ging naar 3FM-programma Ekstra Weekend, het vrijdagavond keetprogramma van Gerard Ekdom en Michiel Veenstra. Gerard Ekdom was met twee programma's genomineerd voor de prijs. Hij ging ook nog eens naar huis met de Zilveren RadioSter. Hij troefde Giel Beelen (3FM) en Edwin Evers (538) af.

De RadioSterren zijn publieksprijzen, de Marconi Awards worden toegekend door een vakjury. De Marconi oeuvre award ging naar Lex Harding. De veteraan nam dit jaar definitief afscheid van de radiowereld. Hij begon zijn carrière in 1968 bij piratenzender Radio Veronica en speelde in de loop der jaren een cruciale rol bij onder meer RTL Veronique, TMF, Radio 538 en Slam.FM. De laatste zender deed hij afgelopen zomer van de hand aan 538. In zijn dankwoord richtte hij zich als echte 'vrije jongen' met kritische woorden tot de overheid. "45 jaar wanbeleid, erop gericht de belangen van de publieke omroep te beschermen. Van het om zeep helpen van de zeezenders tot het onbenut laten van een radiokavel."

De Marconi Award voor aanstormend talent werd uitgereikt aan 3FM en KX Radio-dj Sander Hoogendoorn (BNN). De Marconi Award voor de beste zender was voor BNR Nieuwsradio.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12