Muziekdienst Deezer rolt uit in 200 landen, waaronder Nederland Muziekdienst Deezer rolt uit in 200 landen, waaronder Nederland

Streaming dienst belooft lancering vandaag

, Atze de Vrieze

Muziekdienst Deezer rolt uit in 200 landen, waaronder Nederland

Streaming dienst belooft lancering vandaag

Atze de Vrieze ,

De Franse muziekdienst Deezer heeft grootse plannen. De streaming dienst gaat op korte termijn van start in maar liefst 200 landen. De dienst biedt zo’n 13 miljoen tracks en heeft alle vier de major labels aan boord. In Nederland moet de dienst later vandaag al beschikbaar zijn. Eind deze maand moet heel Europa gedekt zijn.

Streaming dienst belooft lancering vandaag

De Franse muziekdienst Deezer heeft grootse plannen. De streaming dienst gaat op korte termijn van start in maar liefst 200 landen, waaronder Nederland. De dienst biedt zo’n 13 miljoen tracks en heeft alle vier de major labels aan boord. Daarnaast is de muziek beschikbaar op verschillende mobiele apparaten, waaronder Blackberry, iPhone en iPad, Nokia en Windows Phone 7. Dat kondigde het bedrijf deze week aan op een conferentie in Parijs. In Nederland moet de dienst later vandaag al beschikbaar zijn. Eind deze maand moet heel Europa gedekt zijn. Begin 2012 richt Deezer zich op onder meer Zuid-Amerika, Afrika en Australië.

Met de ambitieuze plannen steekt Deezer in een klap Spotify naar de kroon. De Zweden zijn tot nu toe pas in dertien landen actief. In tegenstelling tot Spotify begeeft Deezer zich nog niet op de Amerikaanse markt. Het bedrijf zegt die markt ‘te verzadigd’ te vinden. In Amerika zijn naast Spotify ook diensten als Rdio, Rhapsody, Grooveshark en Pandora actief. Ook Japan blijft voorlopig verstoken van Deezer. De prijs van een Deezer-abonnement is vergelijkbaar met die van Spotify: 4,99 euro voor een premium abonnement, 9,99 euro voor toegang op mobiele apparaten.

Vanavond om 22:30 is op Deezer.com een livestream van The Ting Tings te zien.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12