Buma/Stemra kiest Leo de Wit als interim-bestuursvoorzitter Buma/Stemra kiest Leo de Wit als interim-bestuursvoorzitter

Voormalig Hoofdofficier van Justitie begint per direct

, Atze de Vrieze

Buma/Stemra kiest Leo de Wit als interim-bestuursvoorzitter

Voormalig Hoofdofficier van Justitie begint per direct

Atze de Vrieze ,

Het bestuur van Buma/Stemra heeft Leo de Wit (67) benoemd tot interim-voorzitter. Dat maakt de auteursrechtenorganisatie zojuist bekend. De Wit moet vorm geven aan de nieuwe bestuursstructuur waaraan Buma/Stemra momenteel werkt.

Voormalig Hoofdofficier van Justitie begint per direct

Het bestuur van Buma/Stemra heeft Leo de Wit (67) benoemd tot interim-voorzitter. Dat maakt de auteursrechtenorganisatie zojuist bekend. De Wit moet vorm geven aan de nieuwe bestuursstructuur waaraan Buma/Stemra momenteel werkt. De aanstelling van De Wit begint per direct. 16 februari moet hij de nieuwe bestuursstructuur presenteren tijdens de Algemene Ledenvergadering.

De Wit was in het verleden onder meer Hoofdofficier van Justitie van het arrondissementsparket in Amsterdam en Rotterdam. In die hoedanigheid had hij te maken met een golf liquidaties in de Amsterdamse onderwereld, waaronder Willem Endstra en Cor van Hout. Ook in de zaak Holleeder speelt hij als gevolg daarvan een belangrijke rol. Verder voerde hij een slepende zaak tegen de Hells Angels, die het OM uiteindelijk verloor. In 2008 ging hij met pensioen.

Na zijn pensionering heeft hij zeven maanden in een adviescommissie gewerkt die de Antillen heeft geadviseerd over de inrichting en aansturing van zowel de justitiële als de politiële organisatie. Ook was hij kwartiermaker voor de Raad voor de Rechtshandhaving op de Nederlandse Antillen. De Wit is rechter plv. in Rotterdam. Belangrijk is dat De Wit onafhankelijk is - noch auteur noch uitgever.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12