Bijlmersamenwerking Pariaz brengt eerste EP uit Bijlmersamenwerking Pariaz brengt eerste EP uit

Gelijknamige plaat met hedendaagse kijk op rauwe hiphop

, Erik Zwennes

Bijlmersamenwerking Pariaz brengt eerste EP uit

Gelijknamige plaat met hedendaagse kijk op rauwe hiphop

Erik Zwennes ,

Pariaz, de naam hangt al een tijd boven de Amsterdamse Bijlmer. Zeker sinds rappers Gikkels, Dret & Krulle, Kiddo Cee en M.O. & Brakko opwachting maakten bij 101Barz. Na de sessie, die inmiddels bijna anderhalf miljoen keer bekeken is, besloten de artiesten tot een gezamenlijk project.

Gelijknamige plaat met hedendaagse kijk op rauwe hiphop

Pariaz, de naam hangt al een tijd boven de Amsterdamse Bijlmer en daar buiten. Zeker sinds rappers Gikkels, Dret & Krulle, Kiddo Cee en M.O. & Brakko opwachting maakten bij 101Barz. Na de sessie, die inmiddels bijna anderhalf miljoen keer bekeken is, besloten de artiesten tot een gezamenlijk project. Vanaf vandaag is de gelijknamige EP te beluisteren op de Luisterpaal. De zeven tracks zijn geproduceerd door collectief Killing Skills en worden uitgebracht door Bijlmer Style.

Mc Gikkels noemt de plaat een hedendaagse variant op rauwe hiphop. “Het is een creatief, experimenteel album zonder standaard producties. We zijn enorm trots op deze plaat.” Voor bepaalde technische details en geluidseffecten zijn zelfs externe technici aangetrokken. “Het geluid is echt uniek. Je vindt het óf heel vet óf je hebt er echt geen binding mee. Zet die koptelefoon op en laat je meezuigen in de plaat.”

De aankondiging van de plaat werd al bijna twee jaar geleden gedaan. Gikkels legt uit dat het afstemmen van agenda’s van de diverse artiesten het grootste probleem was. “Daarnaast was het uitwerken van de producties enorm veel werk en zochten we naar het juiste moment om te droppen.” Het gaf de producers wel de tijd om extra details aan te brengen en de plaat nog een extra keer te masteren.

Naast de genoemde namen staan ook Don-GG en MC Fit (Flinke Namen, red.) op de plaat. Al met al een breed scala aan artiesten. Gikkels: “In geluid en thematiek verschillen we onderling zeker. Maar je moet bedenken dat we elkaar al jaren kennen uit de buurt en al sinds jong aanklooien met hiphop.” Aan de basis staat het platform Bijlmer Style van Robert Coblijn, die de heren bij elkaar bracht.

Gikkels noemt Pariaz een livealbum. “Deze beats en concepten zijn bedoeld voor de vertaling naar de stage. Het moment voor livedata is ook ideaal omdat iedereen nu in de studio zit voor nieuwe solo en groepsprojecten.” De mc verklapt dat Dret & Krulle in de studio zit voor hun eerste langspeler. Zelf werkt Gikkels rustig aan de opvolger van zijn plaat Uit Mijn Cocon Gekropen. “Ik ga nog geen datum noemen, maar we blijven lekker bezig.”

Beluister Pariaz - Pariaz EP nu op de Luisterpaal

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12