Atze de Vrieze (3VOOR12) genomineerd voor Pop Media Prijs Atze de Vrieze (3VOOR12) genomineerd voor Pop Media Prijs

Shortlist gecompleteerd door Willem Bemboom (Oor) en DWDD Recordings

, Erik Zwennes

Atze de Vrieze (3VOOR12) genomineerd voor Pop Media Prijs

Shortlist gecompleteerd door Willem Bemboom (Oor) en DWDD Recordings

Erik Zwennes ,

3VOOR12 redacteur Atze de Vrieze is samen met Willem Bemboom van muziekmagazine Oor en DWDD Recordings genomineerd voor de Pop Media Prijs 2011. Op vrijdag 13 januari 2012 reikt Muziek Centrum Nederland de achttiende Pop Media Prijs uit.

Shortlist gecompleteerd door Willem Bemboom (Oor) en DWDD Recordings

3VOOR12 redacteur Atze de Vrieze is samen met Willem Bemboom van muziekmagazine Oor en DWDD Recordings genomineerd voor de Pop Media Prijs 2011. Op vrijdag 13 januari 2012 reikt Muziek Centrum Nederland de achttiende Pop Media Prijs uit. De uitreiking vindt plaats tijdens het Eurosonic Noorderslag seminar in Groningen.

De Pop Media Prijs is een initiatief van Muziek Centrum Nederland ter stimulering van de Nederlandse popjournalistiek in de breedste zin van het woord en wordt uitgereikt voor het gehele oeuvre van een popjournalist waarbij vooral wordt gekeken naar bijzondere prestaties in het afgelopen jaar. Kandidaten zijn individuen of in een enkel geval initiatieven en/of projecten vanuit alle geledingen van de media: pers, boeken, radio, tv, online media, documentaires, film, fotografie, etc. Hierbij gaat het in alle gevallen om publicaties met het onderwerp popmuziek.
 
Sinds enkele jaren maakt een onafhankelijke jury de genomineerden van tevoren bekend. De jury bestaat dit jaar uit: Tom ter Bogt (voorzitter), Marike Jager, Marlies Timmermans, Wijnand Honig en Eric Corton (winnaar vorig jaar).
 
Genomineerd voor de Pop Media Prijs 2011 zijn:

  • Willem Bemboom (journalist voor OOR)
  • DWDD Recordings (VARA)
  • Atze de Vrieze (journalist voor VPRO/3VOOR12)

Aan de bekendmaking van de winnaar, op vrijdag 13 januari om 15 uur in de Oosterpoort te Groningen, gaat een rondetafelgesprek vooraf met de drie genomineerden onder leiding van Arjen Davidse (Muziek Centrum Nederland).
 
De Pop Media Prijs bestaat uit een geldbedrag van € 2.500,- beschikbaar gesteld door Muziek Centrum Nederland. Eerdere winnaars van de Pop Media Prijs waren o.a. Jip Golsteijn, Tom Engelshoven, Anton Corbijn, VPRO 3VOOR12, Lex van Rossen, Leon Verdonschot, Leo Blokhuis, Jan van der Plas, Sander Donkers en Eric Corton.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12