Zoete inval bij La Boutique Fantastique Zoete inval bij La Boutique Fantastique

Hier biedt zelfs Benjamin Herman geen uitkomst

, tekst Pieter van Hoogdalem, foto's Nick Helderman

Zoete inval bij La Boutique Fantastique

Hier biedt zelfs Benjamin Herman geen uitkomst

tekst Pieter van Hoogdalem, foto's Nick Helderman ,

De groep is een initiatief van producers Maurits Goossens en Tijmen Bergman, die zelf ook meespelen op respectievelijk onder meer cello/synths en samples/synths. Ook is er een hoofdrol weggelegd voor strijkers en blazers. Maar ondanks gasten als saxofonist Benjamin Herman en een zekere Peter op zang, wordt het nergens echt spannend.

Hier biedt zelfs Benjamin Herman geen uitkomst

De groep is een initiatief van producers Maurits Goossens en Tijmen Bergman, die zelf ook meespelen op respectievelijk onder meer cello/synths en samples/synths. Er is een hoofdrol weggelegd voor strijkers en blazers (onder andere uit Kyteman’s hiphop orkest en de Amsterdam Klezmer Band). Maar ondanks gasten als saxofonist Benjamin Herman en ene Peter op zang, wordt het nergens echt spannend.

CONCERT
La Boutique Fantastique, Lowlands Lima, zaterdag 20 augustus 2011

MUZIEK
Loungemuziek met elementen van klezmer, chanson, klassiek en andere stijlen.

PLUS
La Boutique Fantastique wordt echt interessant op de meer uptempo momenten waarbij samples en elektronica een hoofdrol krijgen. Dat is ook wat het publiek wil horen vanavond.

MIN
De eerste drie nummers die de groep speelt, zijn niet slim gekozen. Ze bestaan veelal uit lang langdradig uitgesponnen, romantische thema’s gespeeld door de strijkers op een laag tempo wat en groot deel van het toegestroomde publiek doet besluiten verder te kijken. En zo kabbelt het concert verder. Uiteindelijk komt er meer tempo in de muziek, wat aanzet tot dansen, maar ook dan ontbreekt er een spannend randje aan de muziek.

CONCLUSIE
Zelf bestempeld de groep hun muziekstijl als een soundtrack van de hele muziekgeschiedenis. Maar een soundtrack luisteren zonder de film te zien, valt vaak tegen. In de nummers van La Boutique Fantastique lijkt iets te ontbreken, ook al wordt er echt op niveau gemusiceerd. Je mist bij de liedjes een dynamische opbouw naar een climax of hoogtepunt.

CIJFER:
6-

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12