Young The Giant tussen stadion en subtiliteit Young The Giant tussen stadion en subtiliteit

Grote gebaren voor alternatieve muziekliefhebbers

, door Christiaan Walraven, foto's Tim van Veen

Young The Giant tussen stadion en subtiliteit

Grote gebaren voor alternatieve muziekliefhebbers

door Christiaan Walraven, foto's Tim van Veen ,

Als je naar de roots van de vijfkoppige band Young The Giant kijkt zou je misschien een diverser geluid verwachten. De Perzische, Indiase, Britse en Frans-Canadese jongens, opererend vanuit Orange County, Californië maken namelijk gewoon poprock voor de stadions.

Grote gebaren voor alternatieve muziekliefhebbers

Als je naar de roots van de vijfkoppige band Young The Giant kijkt zou je misschien een diverser geluid verwachten. De Perzische, Indiase, Britse en Frans-Canadese jongens, opererend vanuit Orange County, Californië maken namelijk gewoon poprock voor de stadions. Vandaag staan ze nog in de Grolsch, maar met 'My Body' als dikke hit op zak staat de show als een huis. Morrissey is alvast fan.CONCERT
Young The Giant, Lowlands Grolsch, zaterdag 20 augustus 2011

MUZIEK
Poprock voor de stadions. Coldplay is niet ver weg, maar ook The National en My Morning Jacket doen een duit in het zakje.

PLUS
Ondanks de toegankelijke sound van Young The Giant geeft de band ook genoeg voor degenen onder ons die wat sneller verveeld zijn. De ritmesectie is keer op keer inventief (luister bijvoorbeeld eens naar de drums op 'St. Walker') en frontman Sameer Gadhia weet de aandacht op het podium goed vast te houden met grote gebaren en een intense, zelfverzekerde stem. Van openers 'I Got' en 'Apartment' tot het ingetogen 'Islands' en afsluitende kneiter 'My Body' houdt de band het publiek bij de lurven.
 
MIN
Midden in de set speelt het vijftal een oud nummer uit de tijd dat de band nog onder de naam The Jakes speelde. Dit is duidelijk het minste nummer en even verzwakt de aandacht. Daarnaast wordt het irritant wanneer een band 'voor de mensen die zojuist binnen zijn gekomen' tot drie keer toe benadrukt dat ze Young The Giant heten en uit Californië komen.
 
CONCLUSIE
Young The Giant weet het midden te vinden tussen stadionwerk en subtiliteit. Het is een erg veilig genre en waar genregenoten als bijvoorbeeld The Script het er soms wat makkelijk vanaf maken, zoekt Young The Giant net dat rauwe randje waar muziekliefhebber op zitten te wachten. Nog zo'n sterk album als het titelloze debuut en we hebben een act waarvoor ook de alternatieve muziekliefhebbers naar de Alpha afreizen.
 
CIJFER:
7,5

Meer Lowlands op de speciale festivalsite

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12