X-Ray gaat volledig voor de AKS X-Ray gaat volledig voor de AKS

Live dubsteppende Belgen met als troef Selah Sue

, tekst Ingmar Griffioen, foto's Tim van Veen

X-Ray gaat volledig voor de AKS

Live dubsteppende Belgen met als troef Selah Sue

tekst Ingmar Griffioen, foto's Tim van Veen ,

Die X-Ray lijkt toch wat krap te worden voor de programmering. Net als gisteren barsten zaterdag de eerste drie acts uit het golfplaten podium.

Live dubsteppende Belgen met als troef Selah Sue

Die X-Ray lijkt toch wat krap te worden voor de programmering. Net als gisteren barsten zaterdag de eerste drie acts uit het golfplaten podium. De AKS-frontman signaleert nog een aandachtspuntje: 'Het is fokking heet hier.'

CONCERT:
AKS, Lowlands X-Ray, zaterdag 20 augustus 2011

MUZIEK
AKS staat voor: Addicted Kru Sound. Het Belgische vijftal maakt live dubstep met zangeres Lola en als extra troef: Selah Sue. De aanstormende 'Diva van de Lage Landen' speelt later vandaag ook in Biddinghuizen en doet dus hier ook twee nummers mee. Die aankondiging is al olie op het dubstepvuur in de X-Ray.

PLUS
De Addicted Kru Sound maakte remixen voor acts als Jamie Lidell en Wu-Tang Clan en staat live ook vijf mannetjes sterk, met saxofoon, gitaren, toetsen en elektronica. En met als niet zo geheim wapen de vocalen van Lola en Selah die de sound van de groep zo via Studio Brussel naar een breed en popminnend publiek trekt. Niks mis mee, past uitstekend bij de zoemende, pompende en zuigende dubstep, electro en breaks van de Vlamingen. En nu je die frontman het toch vraagt: nee, eerste single 'Give It Back' kennen we hier nog niet (goed genoeg) in Nederland. Na 25 minuten lost Selah Sue Lola af en meteen gaat de volgepakte X-Ray zeldzaam uit het dak. Selah heeft niet alleen veel meer haar dan Lola, ze heeft ook net wat meer power. Dat uit zich in fijne nummers als 'See Love' en 'Crazy Vibes'.

MIN
Misschien dat de hitte behalve op de bezoekers ook op de band vat heeft gekregen, want de set zakt halverwege wat in. Jammer dat ze die harde Wu-Tang remix-track 'Iconoclasts' niet live doen.


CONCLUSIE
Live dubstep is niet uniek, maar AKS is wel een van de weinige gezelschappen die dat verantwoord en spannend uitvoert, en waarbij live meer inhoudt dan een drummer en mc. Als toetje krijgen we een heuse primeur: een bewerking van het bekende Selah Sue-nummer 'Crazy Vibes'. Sanne - Selah - Putseys kondigt het zelf aan: 'Jullie krijgen nog "Crazy Vibes" remixed. Lowlands is da fucking bomb en jullie zijn de eerste die het gaan horen.' Na nog een laatste nummer met Lola weten we het zeker: de Addicted Kru Sound zal nog over vele festivalweides schallen.

CIJFER:
7,5

Meer Lowlands op de speciale festivalsite

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12