Tourblog Shaking Godspeed deel 3: Geradbraakt in Keulen Tourblog Shaking Godspeed deel 3: Geradbraakt in Keulen

Je roes uitslapen in een Duits stadspark en spelen voor tien man en een paardenkop.

, Ilja Vaags AKA The Gonzonian

Tourblog Shaking Godspeed deel 3: Geradbraakt in Keulen

Je roes uitslapen in een Duits stadspark en spelen voor tien man en een paardenkop.

Ilja Vaags AKA The Gonzonian ,

De buitenlandse veroveringstour voert Shaking Godspeed via Duitsland (waar ze onlangs nog openden voor Deep Purple) naar Boedapest en weer terug. Voor 3VOOR12 hield Ilja Vaags AKA The Gonzonian een tourblog bij. In deel 3: Je roes uitslapen in een Duits stadspark en spelen voor tien man en een paardenkop.

Je roes uitslapen in een Duits stadspark en spelen voor tien man en een paardenkop.

De buitenlandse veroveringstour voert Shaking Godspeed via Duitsland (waar ze onlangs nog openden voor Deep Purple) naar Boedapest, voor het gigantische Sziget festival. Een gig, die de Achterhoekse rock 'n rollers wonnen in de VPRO Nederpopshow. Om vervolgens terug te rijden naar Duitsland voor een show in Keulen. Voor 3VOOR12 hield Ilja Vaags AKA The Gonzonian een tourblog bij. Lees ook de eerdere avonturen in deel 1 en deel 2. In deel 3: Je roes uitslapen in een Duits stadspark en spelen voor tien man en een paardenkop.

Volkomen geradbraakt komen we rond het middaguur aan in Keulen. We parkeren de bus nabij een park en gaan gestrekt in het gras om even te slapen. Dat heeft er bizar uit moeten zien bedenk ik me nu.

We lunchen in een geweldige imbiss, genaamd ExtraWurst. De uitbaatster - een schat van een mens -  ontvangt dagelijks een heel bataljon van ongewassen, verlegen en smoezelige Duitse truckers. Maar als wij voet binnenzetten schiet ze in de lach: "Wass soll den dass?!" Of we niet geslapen hebben? Ha! Dat heeft ze goed gezien, van de afgelopen vier nachten sloegen we er twee over. Woutje oogt blijkbaar het meest meelijwekkend, hij krijgt een espresso van het huis.
 
De Sonic Ballroom is zo'n tent volgens het boekje, amper verlicht, honderduizend stickers van bandjes, de een een nog ruigere bandnaam dan de ander en Amerikaanse punkrock full blast over de stereo. De show is heel prima, kort maar krachtig. Niet te vergelijken met de dag ervoor natuurlijk, maar na al bijna 150 shows in nog geen twee jaar heeft Shaking Godspeed  zichzelf tot vaste waarde ontwikkeld. Dus als er dan enkele tientallen lome rockers in plaats van honderden doldwaze festivalgangers voor je staan, dan speel je alnog 'gewoon' goed.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12