Tien tips voor Mysteryland 2011 Tien tips voor Mysteryland 2011

Met o.a. Tensnake, Jackmaster, Fellow en Richie Hawtin

, Christiaan Walraven

Tien tips voor Mysteryland 2011

Met o.a. Tensnake, Jackmaster, Fellow en Richie Hawtin

Christiaan Walraven ,

Ook dit jaar is Mysteryland weer strak uitverkocht. Dat is natuurlijk niet zo verwonderlijk als je de lange rits aan headliners en de breedte qua muziekstijlen ziet staan. 3VOOR12 zoekt de absolute hoogtepunten uit het programma in tien tips die de breedte van het programma weergeven.

Met o.a. Tensnake, Jackmaster, Fellow en Richie Hawtin

Ook dit jaar is Mysteryland weer strak uitverkocht. Dat is natuurlijk niet zo verwonderlijk als je de lange rits aan headliners en de breedte qua muziekstijlen ziet staan. 3VOOR12 zoekt de absolute hoogtepunten uit het programma in tien tips die de breedte van het programma weergeven.

Richie Hawtin, Nachtlab Meets Red Bull Stage, 21:00-23:00 uur
Een van de weinige grote technonamen die dit jaar ontbrak in de line-up van Awakenings was Richie Hawtin. Mysteryland springt in dit gat en boekt de headliner uit Detroit als een van de afsluiters. Onder zijn pseudoniem Plastikman staat hij in oktober tijdens Amsterdam Dance Event in de Heineken Music Hall; op Mysteryland eerst nog onder zijn eigen naam als afsluiter op de Nachtlab Meets Red Bull Stage.
Tensnake live, Dog Day Disco Stage, 17:30-18:30 uur
Voor heerlijke disco moet je de hele dag op de Dog Day Disco Stage zijn. Misschien wel het hoogtepunt van deze tent is Tensnake uit Hamburg, die op Lowlands afgelopen weekend de uitpuilende X-Ray al luidkeels liet meezingen met zijn liveshow waarin hij voornamelijk eigen remixes draait.
Nobody Beats The Drum, Oi! vs Vage Gasten, 17:00-18:00 uur
Twee maanden geleden deed Nobody Beats The Drum een try-out van hun nieuwe liveshow in Tivoli De Helling. Met maar liefst negen beamerschermen op het podium was de show bijna letterlijk het kwadraat van hun vorige shows, waar ze altijd met 3 schermen stonden. Visueel wordt het dus sowieso al een spektakel, maar ook op muzikaal gebied heeft het trio genoeg electro met breaks zo hard als een vuistslag tegen de neus.
A-Trak, Open Air Stage, 17:30-18:45 uur
Alain Macklovitch a.k.a. A-Trak vormt samen met Armand van Helden het duo Duck Sauce, waarmee hij de megahit Barbara Streisand scoorde, maar solo is hij al jaren bezig. Hij won op 15-jarige leeftijd als jongste dj ooit DMCs World DJ Championship en nog voor zijn achtiende had hij de drie grootste dj competities gewonnen. Op het podium laat hij nog steeds graag zijn scratchkunsten zien, wat een extra dimensie geeft aan zijn dj-sets.
Kleine Viezerik, Sffrmkrs Avec Leyp! Stage, 20:30-20:45 uur
De hardste hiphop van het festival is te vinden op het Sffrmkrs Avec Leyp! Stage. Zeker 3VOOR12AWARD genomineerde Kleine Viezerik is het kwartiertje kijken meer dan waard, want het is misschien wel de grootste nieuwe naam op hiphopgebied. Zie hem live en wordt overtuigd.
Jackmaster, Oi! vs Vage Gasten, 15:00-16:00 uur
De jonge Schotse dj Jackmaster is in de afgelopen twee jaar van compleet onbekend gegroeid tot een van de grootste talenten van het moment. Hij mixt het hardste van Hudson Mohawke met het gekste van Kraftwerk en het rustigste van James Blake in een kwartier. Als het maar een hele dikke bas heeft.
Fellow, Few Kids On The Block Stage, 22:00-23:00 uur
Hollandse Nieuwe Fellow kreeg op zijn gratis te downloaden debuut EP Run De Dance hulp van Jillionaire van Diplo's label Mad Decent. De grote mannen zelf waren aanwezig op zijn album releaseparty en zetten daarmee Fellow direct op de kaart. Tijdens zijn live optredens neemt hij een aantal live percussionisten mee en weet iedereen aan het dansen te krijgen met zijn caribische ritmes.
Hi-Tek Soul: starring Kevin Saunderson & Derrick May, Open Air Stage, 16:00-17:30 uur
Keven Saunderson en Derrick May, de absolute grootvaders van de techno, hebben de krachten gebundeld onder de noemer Hi-Tek Soul. Verwacht hier geen nieuwe richtingen of oog op de toekomst, maar gewoonweg de allerbeste technoplaten uit de beginjaren van de techno. Waarom zou je van Saunderson en May ook anders willen?
Promo ft. Skinto, Q-dance Stage, 22:00-23:00 uur
Ook de harde stijlen worden niet overgeslagen op Mysteryland. Op de Q-dance stage komt de organisatie als afsluiter met een knalharde combinatie van de dikste hardcore en de rauwste hiphop van Nederland.
Boys Noize, BoysNoize Records Stage, 17:30-19:30 uur
In de opmars van de electro de afgelopen vijf jaar is Boys Noize misschien wel degene die het meeste invloed had. Van kleine jongen in club 11 in Amsterdam tot headliner van alle grote festivals in Europa liet de Berlijnse twintiger iedere zaal waar hij speelde vrijwel letterlijk ontploffen. Hij startte zijn eigen label en daarmee heeft hij net als vorig jaar op Mysteryland een geheel eigen podium gekregen. Aan het begin van de avond mag de grootmeester zelf nog even laten zien waar hij zo ontzettend goed in is.


advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12