The View zit in de lappenmand The View zit in de lappenmand

Pubrockers vermaken kleine groep liefhebbers

, tekst en foto's Atze de Vrieze

The View zit in de lappenmand

Pubrockers vermaken kleine groep liefhebbers

tekst en foto's Atze de Vrieze ,

De vorige keer dat de Schotten van The View op Lowlands speelden, moest de politie zanger Kyle Falconer midden in de nacht van de weg plukken in een golfkarretje op weg naar Biddinghuizen. Dit keer zal het zo ver niet komen, want zijn voet zit in het verband.

Pubrockers vermaken kleine groep liefhebbers

De vorige keer dat de Schotten van The View op Lowlands speelden, moest de politie zanger Kyle Falconer midden in de nacht van de weg plukken in een golfkarretje op weg naar Biddinghuizen. Dit keer zal het zo ver niet komen, want zijn voet zit in het verband. Ongelukje, vertelt een lid van de crew. Vorige week zondag deed Falconer op een feestje de handstand in de keuken. Hij kwam nogal onhandig terecht: op een mes dat uit een openstaande afwasmachine stak. Resultaat: al zijn pezen doorgesneden.

CONCERT
The View, Lowlands India, zondag 21 augustus 2011

MUZIEK
Ze zijn de braniebroertjes van The Kooks, de ontembare post-Libertines pubrockers, met af en toe folk- en zelfs wat ska-invloeden. Op hun debuut stond de kleine hitjes 'Same Jeans' en 'Superstar Tradesman', maar tot een doorbraak kwam het niet.

PLUS
The View opent met 'Grace', het beste liedje van hun nieuwe plaat. Het is zo'n plaat waar eigenlijk niemand op zit te wachten. Dit geluid, de rammelige gitaarpop, deed het goed rond 2005, maar inmiddels is de Britse pop allang weer verder. Toch begint de set prima, en gedurende het uur komen een aantal songs langs die er mogen zijn, al lijken ze wel allemaal erg op elkaar. Voor het slot van hun set bewaren ze stampers als 'I Need That Record', 'Underneath The Lights' en 'Shock Horror', waarop flink gehost wordt.

MIN
Natuurlijk levert de band wat van zijn beweeglijkheid in door de blessure van de frontman, maar bezwaarlijker is dat de meeste liedjes toch wel erg op elkaar lijken en er niet één echt briljant is. De band heeft trouwens ook een toetsenist, maar van zijn diensten maakt de geluidsman wel erg weinig gebruik.

CONCLUSIE
Het is wat het is, deze band. Een prima pubrockbandje, niet meer en niet minder. Een half gevulde India doet het daarvoor en vermaakt zich uitstekend. Benieuwd of ze Falconer al verteld hebben dat je in de Tïtty Twïster kunt paaldansen.

CIJFER:
6,5

Meer Lowlands op de speciale festivalsite

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12