Stanley en de Menzo’s hebben geen eigen smoel Stanley en de Menzo’s hebben geen eigen smoel

Leuk voor feesten en partijen, maar niet op Lowlands

, door Pieter van Hoogdalem, foto's Jelmer de Haas

Stanley en de Menzo’s hebben geen eigen smoel

Leuk voor feesten en partijen, maar niet op Lowlands

door Pieter van Hoogdalem, foto's Jelmer de Haas ,

Een a capella optreden op Lowlands klinkt spannend en veelbelovend. Maar dat valt vies tegen. Stanley en de Menzo’s bestaat uit vijf cabaretiers die andermans werk zingen zonder er een eigen draai aan te geven. ’ van The Backstreet Boys.

Leuk voor feesten en partijen, maar niet op Lowlands

Een a capella optreden op Lowlands klinkt spannend en veelbelovend. Maar dat valt vies tegen. Stanley en de Menzo’s bestaat uit vijf cabaretiers die andermans werk zingen zonder er een eigen draai aan te geven. De songkeuze is ook niet duidelijk. Zo wordt het grappig bedoelde 'Barbapapa' gevolgd door een uitermate serieuze uitvoering van ‘I want it that way’ van The Backstreet Boys.

CONCERT
Stanley en de Menzo’s, Lowlands Lima, zondag 21 augustus 2011

MUZIEK
Zanggroepje dat louter covers van boybands, popklassiekers en kinderliedjes op de setlist heeft staan.

PLUS
Op een aantal schoonheidsfoutjes na zingen de heren zuiver en ritmisch strak. De nummers die voorbijkomen zijn een feest der herkenning voor het publiek dat even de hectiek van de andere concerten wil ontvluchten.

MIN
De vijf heren zingen prima, maar een echte leadstem zit er niet tussen. Het begint ook steeds meer te irriteren dat men per liedje het betreffende accent in Engels of Nederlands imiteert. Een cover van Michael Bubblé past misschien nog wel het beste bij ze. De meeste nummers herkennen we terug. Maar aan covers van Fleet Foxes, Oasis en Elbow moet de groep zich echt niet wagen. Er blijft niets over van de essentie van het origineel.

CONCLUSIE
Op de eigen website prijst de groep zichzelf aan voor feesten en partijen. En dat moeten ze ook maar lekker blijven doen, het betaalt waarschijnlijk ook nog eens beter.

CIJFER:
5-

Meer Lowlands op de speciale festivalsite

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12