Noah & The Whale weet het: folkpop is de nieuwe seks Noah & The Whale weet het: folkpop is de nieuwe seks

Intrigerend kapsel boeit een heel optreden lang

, door Menno Visser, foto's Tim van Veen

Noah & The Whale weet het: folkpop is de nieuwe seks

Intrigerend kapsel boeit een heel optreden lang

door Menno Visser, foto's Tim van Veen ,

Zou de op een na grootste tent niet te groot zijn voor Noah & The Whale? Hun muziek wordt bijna alleen 's avonds uitgezonden op 3FM, al vullen ze al wel middelgrote concertzalen. Maar die vrees is ongegrond, de tent staat mooi vol. Veel meisjes ook, valt op. Is het de seksappeal van zanger Charlie Fink met zijn bijzondere kapsel of de seksappeal van hun muzieksoort anno 2011?

Intrigerend kapsel boeit een heel optreden lang

 

CONCERT
Noah & The Whale, Lowlands Grolsch, vrijdag 19 augustus 2011


MUZIEK
Folkpop met een vleugje elektronica. De band van Londenaar Charlie Fink bracht eerder dit jaar haar derde album Last Night On Earth uit, een behoorlijk succesvol album in Engeland met meerdere radiohits. Introverte moderne folk met een gevoelige liefdesthema's.


PLUS
Sorry, maar het is mateloos intrigerend, dat kapsel van Charlie Fink zo groot geprojecteerd op de schermen. Is het Brylcream of toch wat anders dat het in bedwang houdt? Er was dan niet zo veel vuurwerk op het podium - niet dat het saai werd - maar dat kapsel boeit op zich al een heel optreden lang. En verder ging het toch voornamelijk om de muziek. Memorabele melodieën, met gevoel voor dynamiek gebracht. Tel daarbij op een uitstekend gemixte geluidsbeeld - toch geen sinecure met vioolbijdragen.


MIN
Drieminutenliedjes liggen Noah & The Whale toch het best. Wanneer het uitgesponnen songs zijn van dubbele lengte zoals 'Give A Little Love' en 'First Days Of Spring' boeit het toch minder. Die lange solo's zing je ook niet zo gemakkelijk mee als de massaal meegeblerde afsluiter 'L.I.F.E G.O.E.S O.N.'.


CONCLUSIE
Waar de meisjes heen gaan, volgen de jongens - zo luidt een aloude wet in de popmuziek. Folkpop is de tegenwoordig het liefdeselixer en Noah & The Whale weten dat. Zo krijgen ze de tent wel vol en het kapsel van Charlie Fink doet de rest. Na afloop verlaat je vredig de tent met de nodige meefluitbare liedjes in je hoofd.

CIJFER:
7

Meer Lowlands op de speciale festivalsite

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12