Nieuw EP en nieuw alias voor producer Makam Nieuw EP en nieuw alias voor producer Makam

“Het mag wel wat minder lief”

, Atze de Vrieze

Nieuw EP en nieuw alias voor producer Makam

“Het mag wel wat minder lief”

Atze de Vrieze ,

Producer Guy Blanken komt dit najaar met een nieuw album onder zijn alias Makam. Het nieuwe album moet rond oktober verschijnen. Daarna begint Blanken ook nog aan een nieuw project, waarvan hij de naam nog niet wil onthullen. Nog dit jaar moeten daarvan negen tracks verschijnen op drie plakken vinyl.

“Het mag wel wat minder lief”

Producer Guy Blanken komt dit najaar met een nieuwe EP onder zijn alias Makam. De EP moet rond oktober verschijnen. Met zijn debuutalbum How Long Is Now? speelde de Hagenaar veel, vooral in het buitenland. Hij somt zo’n beetje compleet Europa op: “Frankrijk, Spanje, Duitsland, Italië, Zwitserland, Oostenrijk. Het was super leuk. Binnenkort ga ik voor twee weken naar Amerika, en daarna nog naar Ibizar, Zurich en Tokio. Maar nu ben ik wel toe aan iets anders. Een nieuw geluid. Ik ben toe aan een donkerder en abstracter geluid, het mag wel wat minder lief.”

Op Lowlands komend weekend zal hij dus ook wat nieuwe tracks spelen. Makam draait op de vrijdagavond om een uur of elf in de India, net na The Gaslamp Killer. De tracks zullen mogelijk ook op de nieuwe EP komen. “Het is dubby house en techno, de tracks die ik op Lowlands ga spelen zijn meer techno, niet erg groovie. Ik moet zeggen dat ik best wel even de weg kwijt geweest ben, muzikaal gezien. Ik wist even niet meer zo goed welke kan ik op wilde. Eerst komen er overigens nog remixen uit van Losoul en Soul Capsule, geregeld door mijn label Sushitech."

Daarna begint Blanken ook nog aan een nieuw project, waarvan hij de naam nog niet wil onthullen. Nog dit jaar moeten daarvan negen tracks verschijnen op drie plakken vinyl. Ze komen uit op een nieuw op te richten eigen label. “Dat doe ik samen met Stef Spijkermans. Het is een echt techno project. Op dit moment heeft het mijn prioriteit in de studio.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12