Nieuw album Martyn via label Flying Lotus Nieuw album Martyn via label Flying Lotus

“Ik voel me thuis bij zijn filosofie over een label”

, Erik Zwennes

Nieuw album Martyn via label Flying Lotus

“Ik voel me thuis bij zijn filosofie over een label”

Erik Zwennes ,

Op 10 oktober verschijnt het nieuwe album van de Nederlandse dubstep/techno-producer Martyn (Martijn Deijkers). Niet bij zijn eigen label 3024, maar via het label van Flying Lotus, Brainfeeder. Afgelopen maandag verscheen de eerste single Masks / Viper. “De plaat is dansbaar en minder zwaarmoedig”.

“Ik voel me thuis bij zijn filosofie over een label”

Op 10 oktober verschijnt het nieuwe album Ghost People van de Nederlandse dubstep/techno-producer Martyn (Martijn Deijkers). Niet bij zijn eigen label 3024, maar via het label van Flying Lotus, Brainfeeder. Afgelopen maandag verscheen de eerste single Masks / Viper. Op Ghost People staan elf tracks, Spaceape (ja, die van Kode9) doet mee op de openingstrack Love and Machines.

“Je eerste album is toch vaak laten zien wat je allemaal kan. Je gooit er al je bagage in,” aldus Martyn vanaf een bank bij het Britse label Ninja Tune. Zij doen de plaat in Europa. “Op een tweede LP kun je niet opnieuw jezelf uitvinden, dus zul je een muzikale hoek moeten zoeken waar je je op gaat focussen, die je kunt uitdiepen. Na mijn eerste plaat heb ik heel veel getoerd. Daarnaast is mijn leven in Amerika op de rails gekomen. Dat was eerst heel roerig, nu woon ik gewoon daar en ben ik gesettled. Ik denk dat die dingen samen er voor hebben gezorgd dat ik een vrije ‘aangename’ clubplaat ben gaan maken. De plaat is dansbaar en minder zwaarmoedig. Ook omdat ik ook gewoon bleef draaien en niet, zoals met de vorige, vijf maanden vrijaf nam om er aan te werken. Ik had in mijn hoofd om een techno LP te maken. Dat is het uiteindelijk ook weer niet geworden, maar dan heb je een idee wat mijn insteek was.”

“In eerste instantie wilde ik de plaat gewoon weer in eigen beheer uitbrengen. Maar toen ik daar later nog eens op terugkwam, bedacht ik me dat het net zoveel tijd kostte om de plaat te maken als om het te ‘labelmanagen’. Het leek me goed om dingen als pers, promotie, distributie, licensing en publishing niet weer zelf te willen doen. Het is goed om dat een keer doorlopen te hebben, maar ik wil nu ook weer een stapje verder zetten. Ik had veel contact met Flying Lotus en draaide vaak op Brainfeeder avonden. Ik voelde me thuis bij zijn filosofie over een label. Hij wil gewoon alles wat hij goed vindt uitbrengen en artiesten met zijn naam verder helpen. Toen ik hoorde dat Mr. Oizo er een re-release ging doen en er een mooie jazzplaat van Austin Peralta uit kwam, zag ik mijzelf daar ook wel tussen.”

Houd rond de release van het album 3VOOR12 in de gaten voor een volledig interview met Martyn. Luister hier naar de eerste tracks van het album, Masks / Viper:

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12