Mysteryland 2011: een geplastificeerd festival Mysteryland 2011: een geplastificeerd festival

Konijnen, happy hardcore, Pointer Sisters en de modderdouche

, Tekst: Erik Zwennes / beeld: Daan van der Schroeff

Mysteryland 2011: een geplastificeerd festival

Konijnen, happy hardcore, Pointer Sisters en de modderdouche

Tekst: Erik Zwennes / beeld: Daan van der Schroeff ,

Miseryland is gelukkig weer Mysteryland. Het mysterie zit hem in de loop van de middag in het wisselvallige weer. Houdt die donkere wolk het water vast of krijgen we nog een bak water over ons heen? Na wat zon en nog twee flinke buien is het droog en ontstaan de meest creatieve feestjes-binnen-een-feestje.

Konijnen, happy hardcore, Pointer Sisters en de modderdouche

Foto's staan onder de tekst.

Miseryland is weer Mysteryland. Het mysterie zit hem in de loop van de middag in het wisselvallige weer. Houdt die donkere wolk het water vast of krijgen we nog een bak water over ons heen? Na wat zon en nog twee flinke buien is het droog. Op dit noodgedwongen geplastificeerde festival is het bij vlagen heel goed toeven. Nat ondergoed schept een band, en dat slaat niet op de bakvissen die vooraan bij de dj's staan te glijden en giechelen.

De merchandise stands draaien vandaag overuren. Zo'n droge hoodie zit wel zo lekker. Een rondhupsende jongen in een zeiknat konijnenpak heeft er schijt aan. Met malende kaken steekt hij zijn versgeverfde plaat karton in de lucht. 'Neuke?' valt er in kleurrijke letters in te herkennen. Ja, deze jongen gaat lekker. In de 'Theatertent' gaan hele drommen feestvarkens lekker op oldskool happy hardcore. Even later volgt een volledige drumband die met verwarring wordt ontvangen.

Daar waar geen vlonders liggen en de modder zelfs te diep is voor rubberen laarzen, hebben een aantal doorzetters van de 3FM-festivalmatjes een brug gebouwd. Als je er maar genoeg op elkaar legt is de put vanzelf gedempt. Zij die thuis Buienradar in de gaten hielden, komen blijkbaar later naar het terrein. Grote groepen droge, schone en frisse bezoekers komen aan lopen. Ho eens even, dat is niet de bedoeling. Althans, zo besluiten drie strategisch opgestelde vrienden. Met een goed gevoel voor timing maken ze een hazensprong in de modder zodat menig langslopend ensemble (liefst wit) ook vies is.

Flauw misschien, maar gelukkig er is net zo veel verbroedering op dit festival. Wanneer twee fluorescerende vrouwen van middelbare leeftijd een stuk touw weten los te knopen wordt er en masse touwtje gesprongen. Midden in een tent ontstaat een flinke kring. Wie het touw vast laat lopen, dient bier te atten. Wat, je lust geen bier? Dan toch gewoon de modderdouche! Ah, iemand heeft een bus slagroom weten te bemachtigen. Ineens blijkt het vette goedje vloeibaar goud en verdwijnt de room in monden, navels en decolletés. Iets verder 'zingt' een dame Pointer Sisters hits bij de karaoke. 'Toniiiiight's the night we're gonna make it haaaaappen. Toniiiiiight we'll put all other things asiiiiide.' De zon duikt onder de horizon. De fotocamera blijkt overleden.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12