Laatste deel tourblog Shaking Godspeed Laatste deel tourblog Shaking Godspeed

Spelen In de Osnabrückse bioscooppromenade

, Ilja Vaags AKA The Gonzonian

Laatste deel tourblog Shaking Godspeed

Spelen In de Osnabrückse bioscooppromenade

Ilja Vaags AKA The Gonzonian ,

De buitenlandse veroveringstour voert Shaking Godspeed via Duitsland (waar ze onlangs nog openden voor Deep Purple) naar Boedapest en weer terug. Voor 3VOOR12 hield Ilja Vaags AKA The Gonzonian een tourblog bij. Tot slot: Spelen In de Osnabrückse bioscooppromenade.

Spelen In de Osnabrückse bioscooppromenade

De buitenlandse veroveringstour voert Shaking Godspeed via Duitsland (waar ze onlangs nog openden voor Deep Purple) naar Boedapest, voor het gigantische Sziget festival. Een gig, die de Achterhoekse rock 'n rollers wonnen in de VPRO Nederpopshow. Om vervolgens terug te rijden naar Duitsland voor shows in Keulen en Osnabrück. Voor 3VOOR12 hield Ilja Vaags AKA The Gonzonian een tourblog bij. Lees ook de eerdere avonturen in deel 1, deel 2 en deel 3. Tot slot: Spelen In de Osnabrückse bioscooppromenade.

"Waar ik dankzij jullie toch altijd terecht kom," mompel ik tegen een
breed grijnzende Wout. We sjouwen het Shaking-instrumentarium uit de bandbus langs Kino 6, 7 en 8 in een bioscooppromenade naar een soort van jazzcafé, gevestigd midden tussen de filmzalen. Het geheel doet qua architectuur denken aan de jaren tachtig kilheid van het Utrechtse Hoog Catharijne: meters plexiglas in rare hoeken.

Tijdens de soundcheck galmt het dan ook als een dolle en de popcornverkoopster aan de overkant werpt ons dodelijke blikken toe. Geluidsman Ben tilt de  flightcases van Wouts twee enorme Soundcity speakers. "Wass der fuck is das denn?" mompelt de kroegbaas.

Maar de toegestroomde kümpels houden wel van een potje Holländische freakblues, zo blijkt. Er wordt gedanst op het paars met roze tapijtje en oude rockers kijken vanuit de hoekzitjes goedkeurend toe. Na de laatste noot klaagt de enthousiast swingende Suze dat ze te laat binnen was voor haar favoriete track: Godspeed. Die wordt in de zugabe dan nog maar een keer gespeeld.

Dat de kroeg fijn vol staat is mede te danken aan het gewaagde 'zahl
nach wahl' principe dat gehanteerd wordt: de pet gaat tijdens het laatste nummer rond. De Duitse vrienden geven gul. Platen en shirts
kopen ze ook nog en de bar is voor gratis; prima avondje dus. Platen
worden gesigneerd en in steenkolenduits van vriendelijke boodschappen voorzien. Als we dan diep in de nacht mededelen huiswaarts te keren komt de goedlachse barfrau vanachter de toog vandaan om ons allemaal een knuffel te geven. Osnabrück, wir lieben euch!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12