Jiggy Djé en Jungle by Night worden Jiggy by Night Jiggy Djé en Jungle by Night worden Jiggy by Night

Rapper en afrobeatband doen gezamenlijke show op Into The Great Wide Open

, Timo Pisart

Jiggy Djé en Jungle by Night worden Jiggy by Night

Rapper en afrobeatband doen gezamenlijke show op Into The Great Wide Open

Timo Pisart ,

Afrobeatband Jungle by Night en rapper Jiggy Djé slaan de handen ineen voor een show op Into the Great Wide Open. Op het Vlielandse festival zal de dertigjarige Vincent Patty annex Jiggy Djé bij de heren (tussen de 16 en 22) op het podium verschijnen. "De energie van Jungle by Night herken ik van D.A.C."

Rapper en afrobeatband doen gezamenlijke show op Into The Great Wide Open

Afrobeatband Jungle by Night en rapper Jiggy Djé slaan de handen ineen voor een show op Into the Great Wide Open. Op het Vlielandse festival zal de dertigjarige Vincent Patty annex Jiggy Djé bij de heren (tussen de 16 en 22) op het podium verschijnen. Op Torenpop in Amersfoort zagen de jonge jazzmuzikanten Jiggy Djé optreden, waarna de rapper een belletje ontving van de manager van Jungle By Night, met de uitnodiging op het Magneetfestival te komen spelen. "Toen raakten we aan de praat over Jungle By Night, en liet ik vallen dat ik de ambitie heb om ooit nog wel met een band op het podium te staan", aldus Patty.

Met D.A.C. speelde Patty altijd met een band, daarna heeft hij vooral met een dj gespeeld, een uitstapje met C-Mon & Kypski en het Metropole Orkest daargelaten. "Als artiest is er meer ruimte voor improvisatie wanneer je met band speelt. Met dj wijk ik ook vaak af van tracks zoals ze op de plaat staan, maar met band is er nog veel meer uit te halen."

"De jongste jongen is zestien, ik ben bijna twee keer zo oud", lacht Patty. "Nog altijd voel ik mezelf jong, maar dat valt dus vies tegen. Juist hun leeftijd spreekt me aan, alles staat nog open en ze denken nog niet in hokjes. Hoe ze bij elkaar zijn gekomen, dankzij een gezamenlijke voorliefde voor afrobeat, herken ik. Met D.A.C. zijn we op die leeftijd ook ontstaan omdat we een voorliefde voor Nederlandse hiphop deelden. Maar de jongens van Jungle By Night zijn al een stuk volwassener dan wij toen waren."

Welke vorm de show zal aannemen en of de samenwerking eenmalig is, is nog onduidelijk. "Ik ben er sowieso bij op Great Wide Open, maar heb afgelopen weekend pas voor het eerste met de jongens gechilld. Met alle zeventig. Typhoon heeft eerder al met New Cool Collective samengewerkt en zo zijn er nog wel wat voorbeelden te noemen, wij zullen niet hetzelfde doen."

Daarnaast brengt Jiggy Djé in het najaar zijn derde album Het Grote Plaatje uit, maar een datum is er nog niet. Op 2 december viert zijn label Noah's Ark haar vijfde verjaardag in Paradiso, komende tijd zal Patty via zijn site al voorproefjes van nieuwe muziek versturen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12