Iedere dag carnaval bij Flogging Molly Iedere dag carnaval bij Flogging Molly

Niet genoeg klassiekers voor een vol uur

, door Timo Pisart, foto's Tim van Veen

Iedere dag carnaval bij Flogging Molly

Niet genoeg klassiekers voor een vol uur

door Timo Pisart, foto's Tim van Veen ,

'Breakfast, everybody, breakfast,' roept zanger Dave King terwijl hij een blik bier omhoog houdt, precies zoals hij dat in 2008 ook al deed op Pinkpop. 'We're Flogging Molly, and this is what we do.' En zo doet de Amerikaanse folkpunkband al dik tien jaar, onveranderd.

Niet genoeg klassiekers voor een vol uur

'Breakfast, everybody, breakfast,' roept zanger Dave King terwijl hij een blik bier omhoog houdt, precies zoals hij dat ook al deed op Pinkpop in 2008. 'We're Flogging Molly, and this is what we do.' En zo doet de Amerikaanse folkpunkband al dik tien jaar, onveranderd.CONCERT
Flogging Molly, Lowlands Alpha, zaterdag 20 augustus 2011

MUZIEK
Onder leiding van Dave King brengt Flogging Molly al sinds 1997 Keltische meezingfolk en piratenhoempa met een punkrandje uit Los Angels. Vernieuwend is het niet en het onlangs uitgebrachte album Speed of Darkness hadden ze zelfs achterwege mogen laten.

PLUS
Meteen na de show is op de schermen aan weerszijden van het podium te zien hoe de frontman compleet uitgeblust met zijn hoofd tussen de benen op een flightcase is gaan zitten. Een ontroerend plaatje, zeker na het uur vol gekte waarin King als André van Duin over het podium raasde. Hij heeft werkelijk alles gegeven. Hij is dankbaar voor de tot de nok toe gevulde Alpha. Uitgebreid bedankt hij het uitzinnige publiek met een 'you are some of the finest people in the world.' Flogging Molly heeft de tent zojuist getrakteerd op een paar klassiekers die in het collectieve onderbewustzijn staan gegrift. Iedereen zong 'The Likes Of You Again', 'Swagger' en 'Drunken Lullabies' mee. Evenals 'What's Left Of The Flag'.

MIN
Het is opvallend hoeveel overeenkomsten een concert van Flogging Molly heeft met carnaval: de ladderzatte mannen die continu met bier smijten, het uitzinnige gehos en de overaanwezige hoempa-beat van de band zijn eigenlijk te plat voor woorden. Halverwege de set zijn de meeblèrklassiekers bovendien wel op, wie het verstand tegen die tijd nog niet op nul had, deed er beter aan de Alpha te verlaten.

CONCLUSIE
Hun bekendste tekstregel zegt genoeg: 'We find ourselves in the same old mess, singing drunken lullabies.' En daar is natuurlijk niets mis mee.

CIJFER:
7-

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12