Hollandse Nieuwe van de Maand: Case Mayfield Hollandse Nieuwe van de Maand: Case Mayfield

Volendamse singersongwriter de hele maand augustus in de schijnwerpers

, Redactie 3VOOR12

Hollandse Nieuwe van de Maand: Case Mayfield

Volendamse singersongwriter de hele maand augustus in de schijnwerpers

Redactie 3VOOR12 ,

De Volendamse singersongwriter Case Mayfield is Hollandse Nieuwe van de Maand augustus. Al in september 2010 stond een van zijn donkere rauwe folkliedjes op de elfde Hollandse Nieuwe sampler, vervolgens nam de carrière van Case Mayfield een hoge vlucht.

Volendamse singersongwriter de hele maand augustus in de schijnwerpers

De Volendamse singersongwriter Case Mayfield – echte naam Kees Veerman - is Hollandse Nieuwe van de Maand augustus. Al in september 2010 stond een van zijn donkere rauwe folkliedjes op de elfde Hollandse Nieuwe sampler, vervolgens nam de carrière van Veerman een hoge vlucht.

In december won Case Mayfield de MCN Publieksprijs in de categorie Singer/Songwriter bij de Grote Prijs van Nederland en diezelfde maand stond hij op de Best of Hollandse Nieuwe 2010. Na een optreden in DWDD werd de songwriter opgepikt door verschillende platenmaatschappijen voor het uitbrengen van zijn in januari 2012 te verschijnen debuutalbum The Many Colored Beast. Die onderhandelingen heeft hij tijdelijk stopgezet, vertelde Veerman eerder aan 3VOOR12. “Ik heb een eigen budget om de plaat op te nemen. Het voordeel is dat ik kan doen wat ik wil en daarmee geen rekening hoef te houden met labels.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12