Het Lowlandsgevoel van Within Temptation: Schoenen gooien voor de show Het Lowlandsgevoel van Within Temptation: Schoenen gooien voor de show

Nederlandse artiesten over hun aanstaande optreden in de polder

, Timo Pisart

Het Lowlandsgevoel van Within Temptation: Schoenen gooien voor de show

Nederlandse artiesten over hun aanstaande optreden in de polder

Timo Pisart ,

Voor haar eigen optreden een bandje kijken? Het zit er niet in voor Sharon van Adel. Zaterdag voor 18:20 uur zal de zangeres van de allergrootste Nederlandse symfonische metalband zich voornamelijk afzonderen om zich mentaal voor te bereiden. Voor de vierde keer staat Within Temptation op de bühne in Biddinghuizen.

Nederlandse artiesten over hun aanstaande optreden in de polder

Voor haar eigen optreden een bandje kijken? Het zit er niet in voor Sharon van Adel. Zaterdag voor 18:20 uur zal de zangeres van de allergrootste Nederlandse symfonische metalband zich voornamelijk afzonderen om zich mentaal voor te bereiden. "Dit is een van de eerste shows van onze tour, dus we hebben wat meer voorbereiding nodig." Voor de vierde keer staat Within Temptation op de bühne in Biddinghuizen, en nog altijd vindt Sharon het een van de leukste festivals. "Na de show is de spanning eraf en is er tijd om te feesten. Dan ga ik sowieso nog even Elbow kijken."

De hoeveelste Lowlands is dit voor je?
"Ik ben nooit als bezoeker naar Lowlands geweest, ik ging wel altijd naar concerten toe maar als student had ik niet zo veel centjes, dat ging eerder op aan cd's dan aan festivals. Ook met de band weet ik het niet precies, volgens mij hebben we opgetreden in 2001, 2002, 2004, 2007... Dit wordt dus onze vierde of vijfde keer." Op internet is er niets te vinden over een show in 2007, wel heb je toen opgetreden als gastartiest bij Delain. "Dat kan niet kloppen, we hebben toch echt in 2006 of 2007 gespeeld.. Nou ja, ik weet het allemaal niet meer, we hebben er in ieder geval heel vaak gestaan. Als Nederlandse band denk ik wel dat we er thuishoren."

Wat is je mooiste Lowlands-moment?
"De allereerste keer was heel bijzonder, het was op een buitenpodium. Heette dat niet het Dommelsch-podium? We speelden als eerste band en er stond aanvankelijk een halfvol veld. Gaandeweg kwam mensen uit alle hoeken en kieren, uit hun tentje gerold. Ik zag het publiek toestromen als een mierenhoop, dat was zo gaaf. We voelden ook echt iets terugkomen van het publiek, een bepaalde spanning en enthousiasme. Dat blijft me altijd bij."

Welk Lowlands-moment zou je liever vergeten?
"Ja, hetzelfde optreden! We hadden vooraf een klein akkefietje in de band, we hadden teveel opgetreden en te weinig geslapen. Dan barst de bom weleens, er was wel wat gegooi met schoenen door de kleedkamer. Na een hele praatsessie stonden alle neuzen weer dezelfde kant op."
 
Lowlands is je visitekaartje voor een groot publiek, gaan jullie iets speciaals doen?
"We zijn sowieso een band die altijd een bijzondere show neerzet, we pakken behoorlijk uit met een groot videoscherm en speciale filmpjes die zijn gebaseerd op ons conceptalbum. Zeker omdat we aan het begin van onze tour zitten, hebben nog maar weinig mensen de show gezien. We zijn pas vrij laat begonnen aan het festivalseizoen omdat ik ben bevallen van een derde kindje."

Wie zou je in de Tïtty Twïster tegen het lijf willen lopen?
"Het ligt er natuurlijk aan wie er toevallig naar binnen rolt, ik zou het toch wel heel grappig vinden als The Deaf er een optreden doet. Dat wordt wel rock 'n roll. We zijn ooit in Japan geweest, dat is toch wel het summum van karaoke. Daar zijn we helemaal losgegaan! Onze toetsenist, een beer van een vent, zong 'I'm a Barby Girl', dat was toch wel het hoogtepunt van de karaoke-ervaring. Als ik onverhoopt op het podium van de Tïtty Twïster zou belanden, zou ik waarschijnlijk Born to be Wild zingen."

Stel dat je wordt gevraagd voor een dj-set in de Groove Tube, welke plaat zou je zeker draaien?
"A Man Down van Rihanna vind ik op dit moment een heerlijk nummer, het is lekker laidback en een beetje Jamaicaans. Alsof Rihanna een Bob Marley-nummer zingt, zeg maar."

Op 3 september zal Sharon den Adel met Leon Verdonschot terugblikken op Lowlands 2011, in het programma Terug naar Lowlands op Nederland 3

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12