Handsome Poets: belegen Goudse in flinterdunne plakjes Handsome Poets: belegen Goudse in flinterdunne plakjes

Kitsch in zijn zuiverste vorm

, tekst en foto's Atze de Vrieze

Handsome Poets: belegen Goudse in flinterdunne plakjes

Kitsch in zijn zuiverste vorm

tekst en foto's Atze de Vrieze ,

De zanger van Handsome Poets is er zo een die zijn publiek aanspreekt met 'dames en heren', belooft dat we bij het volgende nummer 'lekker gaan swingen', zijn armen spreidt alsof hij een vliegtuig is en grijnst als een KLM-steward bij de veiligheidsinstructie.

Kitsch in zijn zuiverste vorm

De zanger van Handsome Poets is er zo een die zijn publiek aanspreekt met 'dames en heren', belooft dat we bij het volgende nummer 'lekker gaan swingen', zijn armen spreidt alsof hij een vliegtuig is en grijnst als een KLM-steward bij de veiligheidsinstructie.CONCERT
Handsome Poets, Lowlands Grolsch, zaterdag 20 augustus 2011

MUZIEK
Handsome Poets uit Gouda mag dan de grootste flutbandnaam hebben sinds Scouting For Girls, ze zijn wel kind aan huis bij 3FM, dat hun eerste single 'Blinded' oppikte en vooral van 'Dance (The War Is Over)' een hit maakte. Ze maken radiopop in zijn meest gelikte vorm. In de categorie Rigby, Graffiti6 en Ginger Ninja, naar wiens hit 'Sunshine' nog even slim geknipoogd wordt.

PLUS
Set-afsluiter 'Dance (The War Is Over)' is inderdaad een pakkend wijsje. De Grolsch is bijna helemaal vol voor de hit, en gaat massaal door de knieën als de band dat wil.

MIN
Het is net The Lord Of The Rings. Handsome Poets tovert de ene na de andere draak uit de hoge hoed. Vanaf het eerste nummer classificeren ze zich moeiteloos als slechtste band van het festival. Slappe popsongs, mislukte pogingen tot soul, vlakke gitaarsolo's, kinderachtige gebaartjes, onzinnige teksten, truttige styling, echt alles is mis aan deze band. Het wordt nog erger als een rapper aanschuift van de bevriende band 'Chef Special' (later vandaag in de Charlie), die de meest houterige rhymes bijdraagt sinds 'Holiday Rap'. Via halfzachte ballad 'Silence Is Sexy' belanden we bij het absolute dieptepunt: de eindeloze Fender Rhodes-exercitie 'Out Of Our League'. Je kunt een Fender Rhodes-piano op twee manieren gebruiken. Als je hem duwt en schopt vecht-ie terug, dan komt er rook uit. Als je hem aait en streelt is het bijna net zo'n slaapverwekkend instrument als de harp. Ze hebben er trouwens sowieso een handje van, nummers nodeloos uitbouwen en uitbouwen.

CONCLUSIE
Tent ondersteboven, en toch een 3 uitdelen? Is dat niet een beetje gemeen? Misschien, maar soms moet je het gewoon hardop zeggen: dit is kitsch in zijn zuiverste vorm, luchtige leegheid. Belegen Goudse in flinterdunne plakjes.

CIJFER:
3

Meer Lowlands op de speciale festivalsite

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12