Goose heeft genoeg aan het éénvingersysteem Goose heeft genoeg aan het éénvingersysteem

Botte bijl hakt nog prima

, door Menno Visser, foto's Nick Helderman

Goose heeft genoeg aan het éénvingersysteem

Botte bijl hakt nog prima

door Menno Visser, foto's Nick Helderman ,

'Please make some noise for our friends at Pukkelpop,' vraagt het Belgische Goose het Lowlandspubliek, vlak voor het eind van de set. Kijk, dat is ook een manier om met het drama om te gaan. Ze speelden daar drie keer, de laatste keer vorig jaar. Een minuut stilte past niet zo bij Goose, keihard beuken des te meer…

Botte bijl hakt nog prima

'Please make some noise for our friends at Pukkelpop' vraagt het Belgische Goose het Lowlandspubliek, vlak voor het eind van de set. Kijk, dat is ook een manier om met het drama om te gaan. Ze speelden daar drie keer, de laatste keer vorig jaar. Een minuut stilte past niet zo bij Goose, keihard beuken des te meer…

CONCERT
Goose, Lowlands Bravo, zaterdag 20 augustus 2011

MUZIEK
Electropunkpop trio uit het Belgische Kortrijk. De dwingende vierkwartsmaat hard op de beat, en dan leuzen eroverheen roepen. Dance die het rockpubliek ook aanspreekt. Vijf jaar terug braken ze door via hun debuutalbum Bring It On, dat opvallend genoeg op het Britse Skint label uitkwam. In de jaren daarna wisten ze hun sound te vertalen naar een graag geziene een festivalact. Vorig jaar kwam hun wat onevenwichtig tweede album Synrise uit.

PLUS
Goose durft te starten met 'Synrise', het magische instrumentale openingsnummer van hun laatste album. Mike Oldfields 'Tubular Bells' on drugs, een echt zwaan-kleef-aan-nummer. Was aan de start van het optreden de zaal nog niet vol, nu wel. En het publiek snapt het meteen, handjes in de lucht op de betere beuknummers. De trits 'Bring It On', 'Low Mode' en 'British Mode' van hun debuut gaat er nog steeds in als koek.

MIN
De verrassing is er wat af, de hype ten tijde van hun debuutalbum is opgetrokken. En vijf jaar later is een eeuwigheid in de dance. De band wil wel wat meer subtielere kanten van zichzelf laten zien, maar het publiek aast op de dreunende beat. En afgezien van hun nieuwe hits 'Words' en 'Can't Stop Me Now' ging dat het beste op tracks van het debuutalbum.

CONCLUSIE
Goose weet hoe je een festival bespeelt. Op wat zwakke stillere plekken in de set na staat de hele tent flink heen en weer te hippen op de pootjes. Mooiste moment is wanneer de frontman zijn keyboard kantelt naar het publiek en laat zien dat hij genoeg heeft aan het éénvingersysteem. Botte bijl, maar het werkt.

CIJFER:
7,5

Meer Lowlands op de speciale festivalsite

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12