Film It Yourself heeft druk opnameschema Lowlands Film It Yourself heeft druk opnameschema Lowlands

Filmers nemen o.a. Smith Westerns, Palmbomen, Suuns en Twin Shadow op

, Jochem Boom

Film It Yourself heeft druk opnameschema Lowlands

Filmers nemen o.a. Smith Westerns, Palmbomen, Suuns en Twin Shadow op

Jochem Boom ,

Naast de reguliere opnamen die de VPRO maakt van concerten op Lowlands is daar ook nog Film It Yourself. Het platform vraagt mensen om met hun mobieltje een optreden op te nemen en zet daar een professioneel opgenomen audiospoor onder. Het team neemt onder andere de optredens van Smith Westerns, Palmbomen, Suuns en Twin Shadow op.

Filmers nemen o.a. Smith Westerns, Palmbomen, Suuns en Twin Shadow op

Naast de reguliere opnamen die de VPRO maakt van concerten op Lowlands is daar ook nog Film It Yourself. Het platform vraagt mensen om met hun mobieltje een optreden op te nemen. Achteraf wordt een professioneel opgenomen audiospoor onder het beeld gemonteerd, zodat een bijzondere concertregistratie ontstaat.

Met het festival voor de deur is er al een goed beeld van wat Film It Yourself mag gaan opnemen. Onder andere de optredens van Smith Westerns, Palmbomen, Suuns en Twin Shadow staan op het drukke programma. In totaal registreert het platform in drie dagen tijd 21 shows. Dit jaar worden in tegenstelling tot eerdere jaren niet alleen bands, maar ook twee theatervoorstellingen in de Juliet opgenomen.

Van iedere band zullen, in tegenstelling tot eerdere jaren, alleen het derde en vierde nummer worden opgenomen. Initiatiefnemer Ron van der Sterren legt uit waarom: "We merkten dat mensen de opnames van volledige concerten helemaal niet zoveel terug luisterden en er zijn weinig mensen die drie kwartier achter elkaar met hun mobieltje in de lucht willen staan. Daarom hebben we besloten dat we nog maar twee nummers op te nemen."

Om al die concerten op te nemen vertrouwt Film It Yourself niet alleen op de massa. De afgelopen weken konden mensen die graag wilde meedoen hun filmpje insturen als sollicitatie. De winnaars krijgen een kaartje voor Lowlands en zijn onderdeel van een kernteam van filmers. Mensen kunnen nog twee dagen hun inzending opsturen en kans maken op een kaartje. "We hebben nu dertig mensen gekozen, maar we willen het team uitbreiden naar veertig man. Daarnaast kan echter iedereen gewoon meedoen. Op het moment is de app door vierduizend mensen gedownload en we gaan er vanuit dat een deel van die mensen ook op Lowlands aanwezig is."

Hoewel bands op Lowlands belangrijk zijn wil Film It Yourself dit jaar meer gaan doen dan concerten opnemen. "We willen dit jaar proberen om meer sfeer en randprogramma te filmen. Vroeger als redacteur van 3VOOR12 ging ik om één uur 's nachts de camping op om de sfeer vast te leggen, maar nu kan dat veel beter met de hulp van de bezoeker. Want die is er bij als het om half vier echt helemaal los gaat op camping C, bij het chips en cola ontbijt of wanneer s' ochtends de douches verstopt raken en overlopen. Het enige wat ze dan hoeven te doen is met zijn tweeën zo'n moment kort te filmen. Zo hoop ik een collage van Lowlands te kunnen maken die perfect de echte sfeer van het festival weergeeft."

Het voorlopige opnameschema van Film It Yourself op Lowlands:

VRIJDAG

C.W. Stoneking
Kraantje Pappie
Destroyer
Jungle By Night
Smith Westerns (onder voorbehoud)
Lady Aida
Wolf Gang (onder voorbehoud)
Conny Janssen danst - zout (onder voorbehoud)
Tïtty Twister

ZATERDAG
Eefje de Visser
Palmbomen
Suuns
Nationale ballet (onder voorbehoud)
Azari & iii (onder voorbehoud)
Tïtty Twister

ZONDAG
Ghostpoet (onder voorbehoud)
Bittereinder
Happy Camper
Boef en de Gelogeerde Aap
Twin Shadow
Wild Beasts

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12