Energie en georkestreerde chaos bij Trippple Nippples Energie en georkestreerde chaos bij Trippple Nippples

Extraverte electro-underground-thrashpunk uit Nippon

, door Pieter van Hoogdalem, foto's Jelmer de Haas

Energie en georkestreerde chaos bij Trippple Nippples

Extraverte electro-underground-thrashpunk uit Nippon

door Pieter van Hoogdalem, foto's Jelmer de Haas ,

Er gaat al een tijdje een buzz rond over Tripple Nippples, die inmiddels undergroundhelden zouden zijn in de Japanse electroscene. De aandacht gaat vooral uit naar de twee zangeressen die qua extravagante kledingstijl vergeleken worden met Lady Gaga. Trippple Nippples is dan ook een zogenaamd totaalconcept van muziek, beeld en attitude. Voor aanvang is de X-Ray al goed gevuld.

Extraverte electro-underground-thrashpunk uit Nippon

CONCERT
Trippple Nippples, Lowlands X-Ray, vrijdag 19 augustus 2011

MUZIEK
Electrodance met veelal een thrashpunk randje. De sounds zijn lo-fi, eigenlijk al zo uitgekauwd dat het hilarisch wordt, met houterige, hoekige breaks.

PLUS
De outifts van de bandleden doen aanvankelijk vermoeden dat je in een avant-gardistische modeshow bent beland, totdat de muziek begint. De zangeressen gaan er vanaf het begin vol in en gedurende het concert zijn in de zaal evenveel verbijsterde als gecharmeerde gezichten te zien. Bij Trippple Nippples zijn video en podiumverschijning net zo belangrijk als de muziek die gespeeld wordt. De nummers worden begeleid door videoprojecties met fragmenten van manga, Spongebob en andere tekenfilms, Supermario, filmclips en bewerkte livebeelden van publiek en podium. Een dertig seconden durend thrashpunk electro nummer dat op hoog tempo gespeeld wordt en waarbij de zangeressen de teksten uitspuwen, vat deze act misschien wel het beste samen. Het gaat vooral om de energie in combinatie met de visuele georkestreerde chaos op het podium en de projectieschermen. Wanneer beide zangeressen na elkaar het publiek induiken voor een stagedive, breekt men de tent bijna af.

MIN
Trippple Nippples moet je niet alleen als audio tot je nemen. De muziek zelf stelt niet veel voor en is bepaald niet origineel. Het visuele aspect is net zo belangrijk, evenals de energie die vrijkomt bij hun moeilijk te categoriseren optredens.

CONCLUSIE
Dertig minuten optreden terwijl er drie kwartier in de planning stond is ietwat teleurstellend. Aan de andere kant is het meer dan genoeg om de zaal achter te laten in een ietwat merkwaardige, opgewekte roes. Benieuwd of een volgende tournee iets nieuws gaat toevoegen aan deze experience.

CIJFER:
6,5

Meer Lowlands op de speciale festivalsite

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12