Efteling-mexicano van Mariachi El Bronx Efteling-mexicano van Mariachi El Bronx

Zomerse muziek wordt nergens enerverend

, door Maarten van Heuven, foto's Tim van Veen

Efteling-mexicano van Mariachi El Bronx

Zomerse muziek wordt nergens enerverend

door Maarten van Heuven, foto's Tim van Veen ,

Punkrockband uit Los Angeles ontdekte de mariachi, de Mexicaanse straatfanfare, en speelt nu folkloristische zomerdeuntjes in traditionele kledij.

Zomerse muziek wordt nergens enerverend

CONCERT
Mariachi El Bronx, Lowlands Lima, vrijdag 19 augustus 2011

MUZIEK
Mariachi El Bronx was een punckrockband uit Los Angeles toen het de mariachi ontdekte: de Mexicaanse straatfanfare die de mannen hier uitvoeren met veel akoestische gitaren, percussie, viool en trompet. (Zegt deze omschrijving je niks, denk dan aan de muziek die je hoort als je in de rij staat voor de Piranha in de Efteling.) Die punkrock hoor je nauwelijks meer terug, maar zie je in de attitude en de zonnebril van de frontman. Om het plaatje compleet te maken dragen de bandleden traditionele Mexicaanse kledij.

PLUS
Energieke vrolijke muziek die menig glimlach tevoorschijn tovert bij de toehoerders. De publieksrespons is opmerkelijk groot: bij lieve liedjes gaan mensen in het publiek even knuffelen en bij het leuke polkadansje met accordeon wordt er polonaise gelopen. En als het ritme versnelt, wordt er behoorlijk gespringen. De band geniet zichtbaar van het plezier dat ze bij het publiek teweegbrengen, maar als de bezoekers roepen om een toegift, komen ze mooi niet terug.

MIN
Hadden ze in Mexico niet die heerlijk pittige jalapenopeper? Wel, die hadden de mannen van Mariachi El Bronx wel in hun achterste mogen schuiven. Want de muziek blijft te lief en kabbelt teveel. Het wordt gewoon nergens echt enerverend. Alle liedjes lijken daarbij teveel op elkaar. Daarbij is een vrolijk zomerliedje tegen de kinderslavernij een rare gewaarwording.

CONCLUSIE
Het is jammer dat de voormalige punkrockband zijn wortels zo rudimentair bij het huisvuil heeft gezet. Want met een scheurende gitaarriff en een energieke drumsolo hier en daar was dit concert een stuk leuker geweest. 

CIJFER:
6

Meer Lowlands op de speciale festivalsite

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12