DJ Promo: “Sticks en Rico hebben gebeld” DJ Promo: “Sticks en Rico hebben gebeld”

Producer werkt aan hardcore-album, kijkt vooruit naar 2012

, Atze de Vrieze

DJ Promo: “Sticks en Rico hebben gebeld”

Producer werkt aan hardcore-album, kijkt vooruit naar 2012

Atze de Vrieze ,

DJ Promo legt op dit moment de laatste hand aan een rock anthem voor Mysteryland. De hardcore dj sluit 27 augustus het immense Q-Dance podium af op het festival in Hoofddorp. Daarna richt hij zijn volle aandacht op een nieuw album, dat nog dit jaar uit moet komen op zijn eigen label The Third Movement.

Producer werkt aan hardcore-album, kijkt vooruit naar 2012

DJ Promo legt op dit moment de laatste hand aan een rock anthem voor Mysteryland. De hardcore dj sluit 27 augustus het immense Q-Dance podium af op het festival in Hoofddorp. Daarna richt hij zijn volle aandacht op een nieuw album, dat nog dit jaar uit moet komen op zijn eigen label The Third Movement. “Het wordt hoog tijd dat ik weer met een hardcore album kom dat echt ergens voor staat. Het wordt toegankelijk en melodieus, en toch fris. En natuurlijk keihard. Het moet werken in de underground, maar ook op een zonnig festival. Die twee kanten heb ik altijd gehad: zwart en wit.”

Met ‘hoog tijd’ doelt Promo vooral op de zijpaden die hij de afgelopen tijd bewandelde. Zo maakte hij het album Stijlloos voor TopNotch, met medewerking van onder meer Lucky Fonz III, Aux Raus en Sef. Daarna werkte hij met rapper Skinto. Hun gezamenlijke tracks zullen uiteindelijk toch niet bij TopNotch uitkomen, maar in eigen beheer. “De tracks die we gemaakt hadden bleken toch niet helemaal aan te komen bij Kees (de Koning, red.). Ze zijn vrij hard en experimenteel. Skinto gaat ze nu zelf uitbrengen.”

Toch sluit Promo verdere samenwerking niet uit. “Met Stijlloos heb ik vooral mijn eigen grenzen opgezocht, maar ik heb het gevoel dat Kees toch nog wel heel graag een echt hardcore album wil. Ik heb nog materiaal met Willem van The Opposites liggen. En ook Sticks en Rico hebben gebeld. Ik hoop dat we in het voorjaar van 2012 gezamenlijk iets kunnen uitbrengen.” Een combinatie van die twee ziet Promo niet zitten. “Ik werk veel met gesamplede raps, maar ik denk dat het niet goed werkt om dan een track erna een Nederlandse rap te hebben.”

Eerst dus dat hardcore album op The Third Movement. Half oktober moet het af zijn. Een werktitel heeft hij al, maar die houdt hij nog even voor zichzelf. “Daar begint het meestal. Ik zit te vissen of tv te kijken, en opeens heb ik een idee voor een album. Maar laat mij nu eerst maar een stuk of dertig tracks maken, en daaruit de beste kiezen.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12