Crystal Fighters stort neer in Grolsch Crystal Fighters stort neer in Grolsch

Britse zomerhitband vals en plat

, door Timo Pisart, foto's Nick Helderman

Crystal Fighters stort neer in Grolsch

Britse zomerhitband vals en plat

door Timo Pisart, foto's Nick Helderman ,

Zelf zeggen ze geïnspireerd te zijn door een onvoltooide Baskische opera, maar in werkelijkheid past Crystal Fighters beter op de Spaanse costa. Hoewel zelfs de costa beter verdient.

Britse zomerhitband vals en plat

Zelf zeggen ze geïnspireerd te zijn door een onvoltooide Baskische opera, maar in werkelijkheid past Crystal Fighters beter op de Spaanse costa.


CONCERT
Crystal Fighters, Lowlands Grolsch, zondag 21 augustus 2011

MUZIEK
Met het frisse zomerse 'Plage, dat opent met een 'MMMBop'-achtig gitaartje en latin percussie en een pakkend refrein bevat, scoorde Crystal Fighters een behoorlijke zomerhit. Verder vliegt de Britse band via stampende rave en breakbeats naar dubstep en een vleugje trance.

PLUS
Crystal Fighters heeft zichzelf een supersterrenstatus aangemeten die past bij de grootte van de Grolsch. De heren en dame vliegen over het podium en brengen hun woorden met grootse en opzwepende gebaren. Op de halverwege de set gestopte megahit 'Plage' reageert het hele Grolsch euforisch, dat herhaalt zich nog eens dunnetjes in de al even zomerse hit 'At Home' en slotnummer 'Xtatic Truth'.

MIN
De zang is continu ontiegelijk vals en eigenlijk heeft Crystal Fighters maar twee noemenswaardige nummers. Beide tekortkomingen worden (gelukkig?) verhuld door de allerplatste stampende beats. Waren deze twee jaar geleden op Lowlands nog experimenteler en spannend, inmiddels is alle subtiliteit aan de kant geschoven om keihard te beuken.

CONCLUSIE
Zelfs de Spaanse costa verdient beter.

CIJFER:
4

Meer Lowlands op de speciale festivalsite

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12